2016 Opal, Weinviertel, Zuscmann-Schöfmann Se fuld størrelse

2016 Opal, Weinviertel, Zuscmann-Schöfmann

Vinen er primært produceret på Chardonnay iblandet en smule Grüner Veltliner. Mosten har gennemgået 4 timers macerering med drueskallerne og er dernæst overført til 225 liters træfade bestående af østrigsk eg. Lang kølig gæring på naturgær, og dernæst 6 måneders lagring på gærrresterne samt regelmæssig battonage.

Vinen er intet mindre end fremragende. Jeg er normalt ikke til meget træ, og her er faktisk meget træ, men ikke mere end at det er med til at understøtte og gøre vinen kompleks og rig. Vinen dufter af fersken, akacie-blomst, kokos og althea bolsje. Cremet fed struktur fra Chardonnay, rank, frisk syre fra Grüner Veltliner. Flot balance mellem det varme og det kølige. Lækker nektar-agtigt krydret eftersmag. Der er tydelige referencer til Bourgogne her. En vin til grillet fisk eller retter med fjerkræ.

Alkohol: 13,5%
Restsukker: 2,0 gr/ltr
Syre: 5,6 gr/ltr 

Flere detaljer

0751510100

DKK 259,00

Det skrev de om årgang 2015:

93 point på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Frisk, let krydret duft, fersken, honning, fine nuancer fra fad. Fyldig smag, rig, cremet med lang, lang let krydret eftersmag, nøddeagtig med fin syre."

5 stjerner på Finansbureauet.dk
Claus Fledelius skriver: "Man ved, at der altid venter en spændende vinoplevelse, hvis der står Propperiet som forhandler på flasken. Og denne vin ingen undtagelse. En Chardonnay - Grüner Veltliner blanding tror jeg ikke jeg er stødt på før (dog med dominans af Chardonnay), men det holder ganske godt. En cremet sag med eksotisk næse med dominans af kokos og lime og fedmefuld mund med tilpas syre og friskhed fra Grüner Veltliner delen til at komplimentere Chardonnay delens fedme og opulenthed. Prøv den!"

92 point på Falstaff.at

  • Type Tør hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Wine name Opal
  • Winery name Zuschmann & Schöfmann
  • Country Østrig
  • Grape Chardonnay/Grüner Veltliner
  • Region Weinviertel

Kunder, der købte denne vare, købte også:

8 andre varer i samme kategori: