2015 Pinot Noir Muschelkalk, Zuschmann & Schöfmann, Østrig Se fuld størrelse

2015 Pinot Noir Muschelkalk, Zuschmann & Schöfmann, Østrig

91-93 point på Falstaff.at
"Mørk rubinrød farve med violette reflekser. Delikat floral sort bærfrugt, kandiserede violer, en antydning af eksotisk træ, tobak, nougat. Juicy, elegant og stor finesse i munden, fine tanniner, behagelig sødme, kirsebærlignende eftersmag, godt udviklingspotentiale."

92 point på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Krydret duft, hindbær, jordbær og kirsebær med fine nuancer fra fad. Cremet smag, luftig med frisk frugt og cremet, frugtig eftersmag med fin syre. "

Specielt udvalgte Pinot Noir druer fra en mark med en høj andel muslingekalk. Gæringen er startet spontant og har varet 3 uger i 600 liters åbne kar. Under gæringen er vinen omstukket for at få druekernerne ud af processen og derved undgå for meget harsk tannin (se billeder). I en gæringsproces lægger drueskallerne sig på toppen af gæringen, grundet gærcellernes udvikling af co2, men kernerne falder til bunds i karret. Det udnytter Peter Schöfmann til at komme af med kernerne og fokusere på frugt og farve i sin vin. Efter endt gæring har vinen trukket på skallerne i tre uger inden den er blevet omstukket, presset og fyldt på gamle østrigske træfade hvor den har tilbragt 24 måneder. Vinen er tappet uden filtrering.

Dybrød farve, men alligevel transparent. Duft af kirsebær, grøn the, mokka, marcipan og lidt mørk chokolade. Vild intensitet i munden. Det er delikat og saftig Pinot Noir, med mange lag, kirsebær, kølig blåbær, frisk syre. Flot ekstraheret, for hverken farve eller tannin tager overhånd. Netop den relativt lyse farve gør, at det er meget overraskende at få den i munden. Kompleks som en top Bourgogne. Meget ung, men dyrisk velsmagende.

Alkohol:13,5% 

0751523300

DKK 449,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2015
  • Wine name Pinot Noir Muschelkalk
  • Winery name Zuschmann & Schöfmann
  • Country Østrig
  • Grape Pinot Noir
  • Region Weinviertel

Kunder, der købte denne vare, købte også:

8 andre varer i samme kategori: