2016 Grüner Veltliner Brut Nature Se fuld størrelse

2016 Grüner Veltliner Brut Nature

Flaskegæret Grüner Veltliner med 32 måneders flaske-lagring. Basisvinen er gæret på naturgær på ståltank. Og det er faktisk nødvendigt at nævne ståltanken, for vinen er så dyb og kompleks, at man skulle tro den havde været på egetræ.

Smuk gylden farve. Duft af fersken, tørret abrikos og friske blomster. Cremet og lækker i munden, den fornemmes på ingen måde knastør. God kompleksitet i smagen, lidt rugbrød. Frisk, velsmagende og fornøjeligt.

Alkohol 12,5% 
Restsukker 1,8 g/l
Syre 6,8 g/l

Flere detaljer

0751551100

DKK 186,75

Nedsat pris!

-25%

DKK 249,00

Der skrev de om 2015:
5½ stjerner på Houlbergs Vinblog
"Det er en virkelig god pris for denne kvalitet og et oplagt bud på en prisvenlig nytårsraket."

5 stjerner på Winelab.dk
"Delikat og sprød duft af moden æblefrugt og lidt nellike. Det virker flot, komplekst og harmonisk. Moden frugt i smagen og en fin opstrammende syre. Pæn og kompleks smag igen i et univers af modne æbler. Seriøs østrigsk sekt med masser af matchmuligheder."

5 stjerner i Politiken
"Tæt og frisk vin med flot intensitet. Toner af citrus, grønne æbler, kiks og oliven. Rank og rensende med sprød afslutning."


Det skrev de om årgang 2014:

6 stjerner på Gastromand.dk

"Denne er fra Østrig og overraskede helt vildt – faktisk var folk tæt på at flå papiret af flasken i en blanding af frustration og begejstring – men det satte jeg naturligvis en stopper for! Jeg vil lige nøjes med det fedeste citat af dem alle “Det smager jo som en 20 år gammel champagne det her! – hold da op!”. Denne champagne er helt anderledes, men på den gode måde. Den har det hele og noget mere sødme en flere i feltet! Propperiet er i øvrigt også ny i vores kåring! Velkommen til!"

6 stjerner og testvinder på Finansbureauet.dk
Claus Fledelius skriver: "Testen blev vundet af en østrigsk Grüner Veltliner i form af Zuschmann-Schöfmann Grüner Veltliner Brut Nature 2014, som forhandles af Propperiet til en pris af 224,10 kr. ved køb af tre flasker. Det er første gang at undertegnede smager en mousserende vin lavet på Grüner Veltliner, som stort set kun benyttes i Østrig, men forhåbentlig ikke sidste. For vindervinen var en ganske fornøjelig sag, som bød på pirrende og aromatisk næse med floralt præg, sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af pære, fersken og ristede mandler og let stålsat og mineralsk eftersmag pakket ind i sarte bobler."

  • Type Mousserende vin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Wine name Brut Nature
  • Winery name Zuschmann & Schöfmann
  • Country Østrig
  • Grape Grüner Veltliner
  • Region Weinviertel

Kunder, der købte denne vare, købte også:

8 andre varer i samme kategori: