Østrig

Der er ingen varer

Et eksempel på den nye generation af vinmagere i Østrig, der forstår at
iscenesætte grüner veltliner. Parret Else Zuschmann & Peter Schöfmann, producerer vine med skindkontakt, gæret på naturgær
og med lang tids lagring på gærresterne. Det er vine med stor  koncentration og typicitet. 
Et andet par, som også lader deres kærlighed til vinen og regionen skinne igennem, er Ehmoser, som producerer strålende
grüner veltliner og riesling præget af rank syre og flot krydderi.

Underkategorier

  • Zuschmann
    Zuschmann & Schöfmann, Weinviertel Der har været stor begejstring for østrigsk vin i en del år efterhånden. Vi har aldrig rigtig forstået al postyrret, for Grüner Veltliner er jo bare en tyndbenet halvslatten fætter til Riesling!!! Sådan havde vi det. Men det var lige indtil vi mødte parret Else Zuschmann og Peter Schöfmann. For hold da op de forstår at sætte turbo på selv Grüner Veltliner, så den bliver cremet og intens som har vi aldrig oplevet det før. Parrets vingård ligger i området Weinviertel lidt nordøst for Wien, i et lettere kuperet terræn med meget varieret jordbund. Blandt andet finder man her muslingekalk - midt i Europa!?! Ja, for her var faktisk havbund for nogle millioner år siden.
  • Joseph Ehmoser
    JOSEPH EHMOSER, WAGRAM Ehmosers hjemmebane er Wargram. Wagram består af bølgende bakker og langt hovedparten af markerne har en undergrund med jordbundstypen Löss. Direkte adspurgt om hvad Wagram har at byde på, som Wachau og Kremstal ikke har, svarer Josef Ehmoser uden tøven: "Löss". Wagram ligger højt, derfor er nætterne her kolde. Temperaturforskellen mellem nat og dag giver en utrolig sprødhed i Ehmoser´s vine. Her fokuseres på at lade naturen stå for størstedelen af arbejdet, med så lidt indblanding som muligt. Ehmoser lader terroir tale sit tydelige sprog, og fremviser rene, ranke og elegante vine af både grüner veltliner og riesling.