Der er 10 varer.

Franske vine

 

Laurent Delaunay er oprindeligt fra Bourgogne men købte denne ejendom af ægteparret Abbotts for at føre deres job videre. Abbotts & Delaunay - leverer saftige vine med stor elegance. 

Navnet Leflaive er ubetinget et af de mest respekterede i Bourgogne. Respekten er klart skabt på basis af vinene fra Domaine Leflaive, men Olivier vil og kan også lave stor vin.
Englænderen Robert Eden´s vingård "Chateau Maris" er opført i hamp og beliggende i Minervois Grand Cru "La Liviniere". Nogen taler om økologi og biodynamik - Robert Eden fører det ud i livet på fornemste vis. Domaine de la Metairie d´Alon i Limoux er en Bourgogne-mands drøm, om at producere Pinot Noir og Chardonnay, der kan måle sig med Bourgogne - men til en langt lavere pris. Det lykkes for ham - smag selv..
De Grenache og Syrah vine, der produceres langs Rhône floden i det sydøstlige Frankrig vil altid stå som en god reference for vin verden over!Ingen fest uden bobler! Champagne-området figurerer stadig som boblevinens hjem, og ikke uden grund. Der findes mange alternativer, men champagne vil være dronningen af boblerne.  
 
Et fransk område, som må siges at have historie og renomme med sig. Cabernet Sauvignon og Merlot dyrkes i hele verden, men kun i Bordeaux ender de med at smage som Bordeaux. Man tager aldrig fejl. Det sydvestlige Frankrig kan andet end producere rødvin. I Gascogne producerer Domaine Uby uimodståelige hvid- og rosé-vine til hverdagspriser - det er frisk og virkelig en god oplevelse.  

Underkategorier

 • Côtes du Rhône
  Côtes du Rhône Området er især kendt for sine fantastiske Syrah vine i nord og sublime Grenache vine i syd. Fra den sydlige del byder vi på Grenache-baserede vine fra Château Malijay. Det ligner næsten japansk på skrift, men det er særdeles fransk og udtales "Malisjæ". Ejer og ønolog er den unge Aude Deltin, som er en hamrende dygtig vinmager. Malijay ligger i byen Jonquières nær Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Fra det nordlige Cairanne, henter vi vine fra Camille Cayran, saftige vine, med høj andel af Grenache. Domaine du Grand Tinel er et mysterium for os - hvordan kan så god vin være så overset ? Totalt overset producent, der leverer Châteauneuf-du-Pape i verdensklasse.  Ligeledes i syd, men Syrah-baseret, henter vi vin hos Domaine de Lambisque. Det er Bourgogne-manden Laurent Delaunay, der driver ejendommen, og som her skaber en herlig saftig Rhône-vin, der giver kunden fuld valuta for pengene.      
 • Gascogne
  Gascogne   Gascogne er klart mest kendt for sin verdensberømte Armagnac. I gamle dage producerede vinbønderne i området spiritus, fordi deres druer var for dårlige til vin. Det er en kliché. Der kan produceres fortræffelig vin i området, endda fortræffelig hvidvin på de samme druer, som anvendes til Armagnac: Ugni Blanc og Colombard. Druerne har ellers haft ry for at være noget nær kønsløse. Men også andre druer stortrives i området. Det er det varme, men ikke for tørre klima, samt de specielle jordbundsforhold der gør, at vinene herfra oser af lokalt særpræg. Gascogne kan vi varmt anbefale til den nysgerrige. Gascogne er beliggende ca. 150 kilometer syd for Bordeaux og der er næsten samme afstand til Pyrenæerne og den spanske grænse.   Domaine Uby  Domaine Uby har været i familien Mortel´s eje siden 1920. Det er i dag barnebarnet der driver ejendommen, og han har ændret den overordnede strategi radikalt – fra at være et cognac-hus er det i dag vinproduktion af høj kvalitet der driver Domaine Uby. Ejendommen omfatter 100 hektar, og Domaine Uby anvender kun et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Som en hyldest er skildpadden afbilledet på vinens etiket. Vinen produceres af økologisk dyrkede druer. 100% Cabernet Franc. I Smagen er der aromaer af modne frugter (brombær og solbær). En dejlig vin til en varm sommerdag på terrassen, strand eller skovtur. Går godt til grillet kød og kan evt. serveres afkølet ved 16 grader.   
 • Bordeaux
  Bordeaux   Bordeaux-området har uden tvivl nogle klimatiske udfordringer og en geologi, som gør druerne og dermed vinene herfra unikke. Nogle årgange er fantastiske og andre mere udfordrede.   Vi har fundet et fint lille udvalg af de årgange, som vi syntes er bedst og hos små vinproducenter, som har vin som passion, og dermed også vin hvor du får valuta for pengene. 
 • Champagne
  Champagne Champagne som vi kender det i dag, er egentlig et relativt nyt fænomen. Indtil starten af 1800-tallet var vinene fra området stille vine, primært produceret på Pinot Noir. Det største problem for en vinbonde i Champagne på daværende tidspunkt var, at hans vine oftest ikke nåede at gære færdigt inden vinteren satte ind og det blev så koldt, at gæringen stoppede. Hvis vinen så blev tappet, så startede gæringen igen når foråret og mildere vinde satte ind. Vinen blev mousserende og ofte eksploderede flasken. Dette blev naturligvis anset for at være en fejl. Men i starten af 1800-tallet begyndte engelske glasmagere at producere kraftige flasker, der kunne modstå trykket fra den mousserende vin og så var grundlaget for Champagne skabt.   Idag er der strenge regler for produktion af champagne. Der må kun dyrkes 3 druesorter: Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay, hvor af Pinot Meunier er den mest anvendte. Også de karakteristiske dobbeltgæringerne skal ske i champagnedistriktet.   
 • Languedoc/Rousillon
  Der kan efterhånden findes rigtig mange små perler i denne Sydfranske region, som for bare 20-25 år siden var berygtet for at være største leverandør til en vinsø som ingen gad drikke. Der er sket et generations-skifte. De unge sætter fokus på kvalitet og ikke kvantitet. Kvantitet var det eneste der kunne holde deres forældre i live. Jo flere druer de leverede til det lokale kooperativ, jo mere tjente de. I dag ved de unge, at fokus på kvalitet, kan øge indtjeningen pr. flaske markant, og man kan faktisk leve af at producere kvalitet med begrænset udbytte. Omvendt, så er der en øvre grænse for, hvad man kan sælge kvalitetsvin fra Languedoc til. Derfor er forholdet mellem pris og kvalitet ofte meget fornuftigt. Se alle vinene fra følgende leverandører ved at klikke på dem:Château MarisAbbotts & Delaunay 
 • Bourgogne
 • Alsace
  Melanie Pfister Melanie Pfister (8. generation) er en af de kommende stjerner i Alsace, skønt hendes familie har dyrket vin i Dahlenheim (Bas-Rhin) siden 1780. Landsbyen i den nordlige del af Alsace har en 1.000-årig lang vinfremstillingstradition og dens enkelte vinmarker som Silberberg og Grand Cru marken- Engelberg havde et højt ry allerede i det 9. og 11. århundrede. Melanias tørre, terroir-drevne, velstrukturerede og afbalancerede vine er meget elegante og fantastiske til gastronomi. Melanie overtog vinproduktionen efter sin far André i 2006. Hun studerede vitikulær ønologi i Bordeaux og vinfremstilling i Dijon, har arbejdet på prestigefyldte domæner som Zind-Humbrecht og Méo-Camuzet og slotte som Cheval Blanc og d'Yquem, og skubber nu deres familiedomæne til nye højder igennem lidenskab og øje for kvalitet.