Der er 13 varer.

Argentinske vine

Man mener, at den første vinmark i Argentina blev beplantet i 1557. Så man kan med rette sige, at vindyrkning er et nyere fænomen i Argentina. På trods af dette, så er landet i dag et af de mest produktive vinlande i verden, og vel nok et af de vinlande i verden hvor udviklingen er gået stærkest inden for de seneste 10 år. Der er kommet moderne teknologi, nye idéer og produktudvikling - og vigtigst af alt, penge til argentinsk vindyrkning. I 1996 omtalte Wine Spectator Argentina som en ”sovende gigant”. Det ville være synd, at bruge de samme ord i dag, hvor Argentina har bevist sin kvalitet og styrke i vinbranchen. Måske var det vores alle sammens held at Argentisk økonomi har ligget i ruiner, for det var da det stod værst til, at internationale vinfirmaer fik øjenene op for billige investeringer, og det hjalp økonomien og vinen godt på vej. 
 
Rent klimamæssigt så minder de argentinske vinmarker en del om dem man finder i Chile på den modsatte side af Andesbjergene. Mendoza, som er Argentina´s vigtigste vinregion ligger da også på samme breddegrad som Santiago og Chile´s vigtigste vinregion: Maipo Valley. Det er kombinationen mellem stegende hede dage, lav luftfugtighed og kølige nætter der er hemmeligheden bag de nærmest uhørt sunde og velsmagende druer der skabes på disse kanter. Der er lav luftfugtighed, og regn kommer der ikke meget af, så vinstokkene får vandet fra Andesbjergene når smeltevandet løber ned.

Se vores sortiment fra Pulenta Estate i Mendoza.

Underkategorier

  • Pulenta Estate
    Pulenta Estate Pulenta Estate´s marker er rene perler. Finca Don Antonio blev anlagt i Uco Valley i 1981, og La Zulema blev anlagt i Alto Agrelo i 1992 og sidenhen er tilkøbt marker i højtbeliggende Tupungato, der er en subregion i Uco Valley. Alle markerne ligger højt i Mendoza, i 900-1300 meters højde, hvilket sikrer steghede dage der skaber fuldmodne druer, men grundet højden også kølige nætter, som sikrer at druerne bevarer noget syre. Syre er ekstremt vigtig i vin fra disse breddegrader og kan faktisk gøre hele forskellen på, om du producerer fantastisk vin eller blot holder dig på et middelmådigt niveau. Markerne i Tupungato gør det sågar muligt for Pulenta Estate at producere Pinot Noir med europæisk snit. Men hoveddruen er Malbec. Glem dog alt om tonstunge, sødlige alkohol-bamser, - hos Pulenta er det struktur og finesse, der er i højsædet.