2018 Tokaji Dry Furmint, Ungarn Se fuld størrelse

2018 Tokaji Dry Furmint, Ungarn

6 stjerner Den korte Avis:
Furmint er navnet på den druesort, som normalt anvendes til de ædelsøde Tokaj-dessertvine, som Ungarn har været berømt for siden starten af 1600-tallet, og som den europæiske adel i fordums tid hævdede var bedre end tilsvarende franske. Udgaven Tokaj T viser imidlertid, at druen også viser flotte takter, når den optræder til den tørre side.

Man har skriftligt bevis for, at druesorten Furmint blev dyrket i Tokaji-området allerede i 1600-tallet. Druen er mest kendt for sine søde dessert-vine, da den har et naturligt højt syre-indhold (a la Riesling), og af samme grund leverer et fantastisk samspil mellem syre og sødme. I denne udgave beviser den med bravour, at den kan meget mere end det meget søde. Her er den tør/halvtør, og det klæder den.

Vinen er produceret på druerne: 86 % Furmint, 9 % af den lokale Hárslevelű og 5 % Muscat. Det er simpelthen en fornøjelse at både drikke denne vin og servere den for andre og se deres overraskelse. Det er så rent, så stilsikkert, så lækkert. Vinen dufter af sommerens blomster, friske grønne æbler og peberrod. Flot smag med lige dele søde og syrlige elementer. Frisk og spændstig i eftersmagen, med lidt tørret frugt og mandarin. Server den til en snack, eller til en krydret wok-ret.

syre 5 g/l
sukker 5 g/l
alkohol 12,5 % vol.

Flere detaljer

0752901100

DKK 101,15

Nedsat pris!

-15%

DKK 119,00

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2018 Tokaji Dry Furmint, Ungarn6 -25%

Det skrev de om 2017:

5 stjerner på Winelab.dk
"Duft af banan med lidt begvedliggende frisk abrikos og papaya i en flot stenet, mineralsk indpakning. Stringent fokus og opbygning af smagen. Delikat, gult frugtunivers i smagen med en god portion syre og tør, hvid fersken i afslutningen. Super sprød og smuk ungarsk vin. Fantastisk til hvid fisk og østers."

4,5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"God balance mellem søde og syrlige elementer. Som duften også lovede, så er syren blid, men trods alt med en vis spændstighed, nogle grønne elementer, salt, citron og appelsiner. Det er cremet, let og virkelig en fin lille ungarsk charmetrold."

  • Type Tør hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2018
  • Wine name Tokaji Dry Furmint
  • Winery name Pajzos
  • Country Ungarn
  • Grape Furmint
  • Region Tokaji

Kunder, der købte denne vare, købte også:

1 andre varer i samme kategori: