Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Nyhedsbrev

Fragt
2016 Tokaji Dry Furmint, Ungarn Se fuld størrelse

2016 Tokaji Dry Furmint, Ungarn

Pris ved køb af 3 flasker 89,25 pr. fl.

5 stjerner på Gastromand
"Vinen her har herlig og frisk næse med aromatisk melon- og honning duft. Honningmelon? Munden er sitrende spændstig med blid syre og nydelig balance. Flot og interessant vin."

5 stjerner i Ekstra Bladet og titlen "Godt køb"
Thomas Rydberg skriver: "Melon i duften. Let nøddepræg, melon, fersken og limefrugt i smagen. Spændende anderledes vin, velegnet til mad. Vellavet med en pæn afslutning. "

5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Duftmæssigt er der karamel, mango, kiwi, lidt grønne og hårde pærer måske, pæn tørhed og virker frisk samt godt balanceret. Der er lidt citrus, muskat, lidt funky blomsteraromaer og lidt salt … eller mineraler af en slags. Og så er der et eller andet, som lige provokerer dine næsebor … og får dig til at sniffe igen og igen. I munden er balancerer vinen også på et knivsæg mellem søde og syrlige elementer. Der er sgu noget for smagsløgene, cremet, let perlende, kompleks og saftig med salt, citron, appelsin, pærer, blomster og fin lang eftersmag."

5 stjerner på Flaskehalsen.nu
"Både i duft og smag har den et flot samspil mellem det fyldige og behageligt bløde og samtidig det syrligt friske med en del citrus, parfumerede elementer og fine lyse krydderier."

Man har skriftligt bevis for, at druesorten Furmint blev dyrket i Tokaji-området allerede i 1600-tallet. Druen er mest kendt for sine søde dessert-vine, da den har et naturligt højt syre-indhold (a la Riesling), og af samme grund leverer et fantastisk samspil mellem syre og sødme. I denne udgave beviser den med bravour, at den kan meget mere end det meget søde. Her er den tør/halvtør, og det klæder den.

Vinen er produceret på druerne: 86 % Furmint, 9 % af den lokale Hárslevelű og 5 % Muscat. Det er simpelthen en fornøjelse at både drikke denne vin og servere den for andre og se deres overraskelse. Det er så rent, så stilsikkert, så lækkert. Vinen dufter af sommerens blomster, friske grønne æbler og peberrod. Flot smag med lige dele søde og syrlige elementer. Frisk og spændstig i eftersmagen, med lidt tørret frugt og mandarin. Server den til en snack, eller til en krydret wok-ret.

syre 5 g/l
sukker 5 g/l
alkohol 11,5 % vol.

0752901100

Tilgængelighed: Denne vare er ikke længere på lager


Giv mig besked, når varen er tilgængelig

DKK 119,00 inkl. moms

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2016 Tokaji Dry Furmint, Ungarn3 -25%
  • Type Tør hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Wine name Tokaji Dry Furmint
  • Winery name Pajzos
  • Country Ungarn
  • Grape Furmint
  • Region Tokaji

Kunder, der købte denne vare, købte også:

1 andre varer i samme kategori: