Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

von Othegraven

Der er 5 varer.

von Othegraven
 
Anvendeligheden af tysk Riesling er enormt bred. Tysk Riesling kan dække paletten lige fra skaldyr, over den grillede fisk til det stærkt krydrede fjerkræ, jo mere smag retten har, des mere sødme og alder skal vinen blot have. En ældre Spätlese med lidt restsødme kan fint tackle et andebryst krydret med chili, salt og peber, men det er sjældent den får lov til det.

De direkte sydvendte og næsten lodrette skråninger ved floderne Mosel, Saar og Ruwer er nærmest som kreeret af vor herre til at danne vækstgrundlag for Riesling. Ingen andre steder i verden opnås så fin en balance mellem syre, sødme, mineral og frugt. Weingut von Othegraven hører til blandt de bedste producenter i Anbaugebiete Mosel. Vingården er beliggende i byen Kanzem ved Saar floden og besidder 7 ha. vinmarker fordelt på Kanzemer Altenberg, Wiltinger Kupp og Ockfener Bockstein.
 
Weingut von Othegraven har siden 1805 været i familien Othegraven´s besiddelse, og blev i 2010 overtaget af Günter Jauch, der nedstammer fra samme familie. Jauch har en fortid som vært på adskillige populære programmer på tysk TV - og det har øget interessen for vingården markant i det tyske. Før i tiden kunne vi altid være sikre på vores leverancer af den herlige drik der frembringes her, men nu tildeles man en vis mængde hvert år. Den smukke hvide ejendom ligger for foden af den ekstremt stejle Kanzemer Altenberg, hvorpå firmaet har sin største besiddelse (5,2 ha.). På firmaets marker dyrkes udelukkende Riesling, i erkendelse af, at det er denne drue der skal sørge for at holde på respekten omkring tysk vin.
 
Kanzemer Altenberg regnes for en af de bedste marker ved Saar floden. Kvaliteten af de tyske vinmarker kan næsten uden undtagelse regnes på markens orientering og hældning; Kanzemer Altenberg hælder direkte mod syd med en stigningsprocent på mellem 60 og 70. Disse tal overgås kun af få andre marker i Tyskland. Dette forhold kombineret med den skiferholdige jordbund, der opsamler solens stråler og afgiver disse som varme i nattetimerne, gør at Weingut von Othegraven hvert eneste år kan høste druer af Auslese kvalitet (83 graders oechsle). I 1999 blev ikke høstet en eneste drue under 85 graders oechsle!
 
Hos Othegraven ligger den nye tyske vinlov fjernt fra hvad man kunne ønske for tysk vin. Hvis man skulle ændre på loven så ville en forenkling være at foretrække og ikke endnu et par forvirrende begreber som ingen kan huske hvad betyder. Derfor har man siden 2002 fulgt VDP´s regelsæt og indført en form for "Grand Cru" system i Mosel-Saar-Ruwer. I VDP´s regelsæt er Kanzemer Altenberg blev klassificeret som "Erste Lage" eller som en frankofil ville udtrykke det "Grand Cru".
 
Alle vine fra von Othegraven er gæret på naturgær. Det vil sige, her er ikke tilsat en gærkultur for at frembringe det samme ensrettede produkt år efter år. Det er naturen selv der styrer. Derfor kan vinene af og til have brug for lidt luft før de giver alt hvad de har i sig. En tur på karaffel er faktisk det bedste man kan gøre for dem.
Vi kan fra von Othegraven tilbyde følgende vine: Riesling VO, eller Gutswein, der er husets standardvin. Riesling Max, der er en såkaldt "Klassifizierter Lage Wein" eller med andre ord; Premier cru, produceret af de næstbedste druer fra husets bedste marker. Riesling Max indeholder sjældent druer der er under Spätlese niveau og er opkaldt efter den tidligere ejer Maximilian von Othegraven. Der ud over kan vi byde på Kanzemer Altenberg Spätlese og Auslese
 

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.6 / 10 stjerner på baggrund af 99 anmeldelser på Trustpilot