Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Schmitges

Der er 17 varer.

Schmitges

Erdener PrälatWaltraud og Andreas Schmitges overtog i 1990 en traditionel vingård beliggende i Erden. Det skulle snart vise sig, at de to ikke var helt så traditionelle som de fleste ved Mosel. Vingården fik et løft både hvad udseende og kvalitet angår. Både huset de bor i, og måden de udstyrer deres flasker, vidner om, at her foregår noget, som bryder med normen.
De to har på de godt 20 år de har været i gang, opbygget en solid kundekreds, som alle hylder deres innovative, kvalitetsbevidste og tidssvarende tankegang. Noget som tysk vin har haft, og stadig har brug for. At de så vælger at sælge deres vine til priser som er tæt på det halve af hvad de store producenter i VDP sælger til, det er jo næsten rørende. Schmitges er medlem af Bernkasteler Ring, som består af 34 af de bedste producenter ved Mosel - med undtagelse af dem, der er medlem af VDP. Regelsættet og kvalitetskravende er næsten de samme.
 
Spørger man Waltraud og Andreas hvad det vigtigste i en tysk Riesling er, så tøver de ikke med at svare “mineralitet”. Og det får kun gennem de bedst egnede “Steillagen” (Erdener Treppchen og Erdener Prälat), selektiv udvælgelse af druer, samt en lang kold gæring.
 
Huset ernærer sig ved besiddelser på stejle skråninger på Erdener Treppchen, Erdener Herrenberg, Erdener Prälat og Rachtiger Deutschherrenberg. Og husets ”Gutswein” (Riesling Trocken) produceres fra flade marker omkring Erden. Man kan næsten uden undtagelse vurdere vinens kvalitet på markens hældning. Parceller med 30 graders hældning producerer Kabinet kvalitet, parceller med 50 graders hældning producerer Spätlese kvalitet, og parceller med 60 grader og derover producerer Auslese kvalitet.
 
De tørre vine får en mere og mere betydningsfuld rolle for tysk vin. Men for at undgå for meget forvirring omkring hvad der er tørt og hvad der er sødt, så anvender flere og flere producenter fantasi-navne til deres tørre vine. Således vil et prädikat på etiketten ofte betyde at vinen er produceret med restsødme.

Hos Schmitges produceres den tørre vin ”Grauschiefer” af kabinet druer fra markerne Herrenberg og Treppchen. Husets topvin på den tørre side er Erdener Prälat ”Grosses Gewächs”, som egentlig er en tør Auslese. Sidstnævnte er i øvrigt gæret på naturgær. Vinen er uden diskussion blandt de flotteste Riesling´s i denne verden!
 
Riesling ”vom Berg” er en såkaldt ”feinherb”. Man bryder sig ikke så meget om betegnelsen halbtrocken ved Mosel, fordi vinene oftest indeholder så meget syre, at sødmen neutraliseres og en halvtør Mosel-vin kan faktisk næsten virke tør. Derfor har man indført begrebet ”feinherb”. ”vom Berg” er en blanding af druer fra forskellige marker, og vinen har altså restsødme. En fantastisk aperitif.

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.6 / 10 stjerner på baggrund af 99 anmeldelser på Trustpilot