Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Fragt

Schmitges

Der er 19 varer.

Schmitges

Erdener PrälatWaltraud og Andreas Schmitges overtog i 1990 en traditionel vingård beliggende i Erden. Det skulle snart vise sig, at de to ikke var helt så traditionelle som de fleste ved Mosel. Vingården fik et løft både hvad udseende og kvalitet angår. Både huset de bor i, og måden de udstyrer deres flasker, vidner om, at her foregår noget, som bryder med normen.
De to har på de godt 20 år de har været i gang, opbygget en solid kundekreds, som alle hylder deres innovative, kvalitetsbevidste og tidssvarende tankegang. Noget som tysk vin har haft, og stadig har brug for. At de så vælger at sælge deres vine til priser som er tæt på det halve af hvad de store producenter i VDP sælger til, det er jo næsten rørende. Schmitges er medlem af Bernkasteler Ring, som består af 34 af de bedste producenter ved Mosel - med undtagelse af dem, der er medlem af VDP. Regelsættet og kvalitetskravende er næsten de samme.
 
Spørger man Waltraud og Andreas hvad det vigtigste i en tysk Riesling er, så tøver de ikke med at svare “mineralitet”. Og det får kun gennem de bedst egnede “Steillagen” (Erdener Treppchen og Erdener Prälat), selektiv udvælgelse af druer, samt en lang kold gæring.
 
Huset ernærer sig ved besiddelser på stejle skråninger på Erdener Treppchen, Erdener Herrenberg, Erdener Prälat og Rachtiger Deutschherrenberg. Og husets ”Gutswein” (Riesling Trocken) produceres fra flade marker omkring Erden. Man kan næsten uden undtagelse vurdere vinens kvalitet på markens hældning. Parceller med 30 graders hældning producerer Kabinet kvalitet, parceller med 50 graders hældning producerer Spätlese kvalitet, og parceller med 60 grader og derover producerer Auslese kvalitet.