Fragt

Toro

Der er 4 varer.


Toro

Selvom Toro først fik sin D.O - klassifikation i slutningen af 80’erne, har Toro-vintraditionen sin oprindelse før den romerske bosættelse, hvilket viser sig ved de arkæologiske rester, der findes i området. Toro-vinene nåede endda lande i den nye verden ved hjælp af Columbus, som havde den med da han opdagede datidens Amerika.

Toro-området i Spanien har ekstremt klima, som resulter i fyldige komplekse vine, området står dog lidt i skyggen af Spaniens øvrige vin-distrikter – desværre for Toro laver vin så englene synger. 

Mange af vinstokkene i Toro, har overlevet den store vinpest i Europa, og derfor er mange af stokkene over 120 år gamle, hvilket tydeligt smages på koncentrationen og dybden i mange af vinene derfra. I Toro hersker druesorten Temprenillo – også kaldet Tinto Del Toro, som trives fremragende i området. 

Klimaet er barskt, og vinstokkene er beskåret efter gobelet metoden. Temperaturen kan om dagen runde de 40 grader mens man nogle vinterdage kan opleve temperatur ned til minus 15 grader. Udover det falder der ikke meget regn – ca. 300 mm om året og kunstvanding i området er forbudt. Det giver alt i alt vinbonden næsten umulige vilkår at dyrke vin under – og alligevel så lykkes det gang på gang at lave verdensklasse vin.

Vinene fra området skal minimum indeholde 75% Temprenillo, og alkoholstyrken skal være minimum 12,5%.

Propperiet anbefaler vinene til fx vinterens gryderetter, lam, peberbøffer af okse og krydret mad.