Fragt

Spanien

Der er 13 varer.

Underkategorier

  • Navarra
    Navarra ligger i det nord-østlige Spanien og er nabo-område til Rioja. Den nordlige del af Navarra ligger i bjergrigt landskab og består hovedsageligt af bløde bakker, imens den sydlige del af Navarra er lavland og stegende hed. Faktisk grænser den sydlige del af Navarra op til nationalparken Bardenas Reales, som er et af to områder på det europæiske kontinent, der går under kategorien ørken.   I den nordlige del af området finder vi Bodegas Artajona, der så dagens lys i 1957. Efter at have konsolideret sig på hjemmemarkedet gennemgik bodegaen i 2002 en komplet renovering og der blev investeret i noget af det mest moderne teknologi i både mark og kælder. Målet var klart: Kvaliteten skulle øges og eksportmarkeder indtages.Målet om at opnå højere kvalitet er helt bestemt nået. Det er sjældent, at man oplever en så ren gengivelse af druernes aromaer, som man gør her. Masser af frugt, delikat sødme og god frisk syrlighed. Det er næsten som at stå og bide i druerne ude i marken.    Fra den sydlige del kan vi levere vin fra Bodegas Azul y Garanza, som er et ungt team, der vil frem i verden. De dyrker økologisk og er vanvittigt dygtige vinmagere.
  • Mallorca
    Mallorca er et af de vinområder vi spår en spændende fremtid. Øen er gået fra en sø af middelmådig vin, til i dag at producere moderne kvalitetsvine med eget særpræg. Det der hjælper øen godt på vej i forhold til så mange andre fremadstormende vinområder er, at Mallorca har formået at bevare lokale druer som den hvide Prensal og måske især den røde Manto Negro. Det er sorter som ikke findes ret mange andre steder og som har noget helt unikt at byde ind med. Prensal kan på egen hånd mangle lidt syre, men piftet op med en syreholdig druesort, så bliver det pludselig rigtig spændende. Manto Negro er helt unik. Glem alt om blæksort, overekstraheret spansk vin, her får du Pinot Noir/Nebbiolo-agtig farve og karakter. Det er ganske enkelt noget du er nødt til at prøve!
  • Penedès
    Vest for Barcelona ligger vinområdet Penedès. Området er især kendt for sine mousserende vine, men producerer også stille vine. Bodegas Entre Vinyes er et ganske ungt lille vineri, der producerer små 50.000 flasker årligt. Vinene produceres efter champagne-metoden, med flaskegæring og lang tids lagring på gæren. Den almindelige Brut hviler således minimum 24 måneder inden den degorgeres.
  • Toro
    Toro Selvom Toro først fik sin D.O - klassifikation i slutningen af 80’erne, har Toro-vintraditionen sin oprindelse før den romerske bosættelse, hvilket viser sig ved de arkæologiske rester, der findes i området. Toro-vinene nåede endda lande i den nye verden ved hjælp af Columbus, som havde den med da han opdagede datidens Amerika. Toro-området i Spanien har ekstremt klima, som resulter i fyldige komplekse vine, området står dog lidt i skyggen af Spaniens øvrige vin-distrikter – desværre for Toro laver vin så englene synger.  Mange af vinstokkene i Toro, har overlevet den store vinpest i Europa, og derfor er mange af stokkene over 120 år gamle, hvilket tydeligt smages på koncentrationen og dybden i mange af vinene derfra. I Toro hersker druesorten Temprenillo – også kaldet Tinto Del Toro, som trives fremragende i området.  Klimaet er barskt, og vinstokkene er beskåret efter gobelet metoden. Temperaturen kan om dagen runde de 40 grader mens man nogle vinterdage kan opleve temperatur ned til minus 15 grader. Udover det falder der ikke meget regn – ca. 300 mm om året og kunstvanding i området er forbudt. Det giver alt i alt vinbonden næsten umulige vilkår at dyrke vin under – og alligevel så lykkes det gang på gang at lave verdensklasse vin. Vinene fra området skal minimum indeholde 75% Temprenillo, og alkoholstyrken skal være minimum 12,5%. Propperiet anbefaler vinene til fx vinterens gryderetter, lam, peberbøffer af okse og krydret mad.