Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Fragt

Monte del Fra

Der er 25 varer.

Monte del Fra
 

Monte del Fra i CustozaMonte del Frà er et eksempel på at vine der er produceret med moderne teknologi, alligevel godt kan rumme masser af nostalgi og lokalt særpræg. Hos Monte del Frà opnås denne balance ved først og fremmest at lade naturen gøre arbejdet i vinmarken. Her skal anvendes så lidt kemi som overhovedet muligt, fordi det er vigtigt at bevare jordbundens økologiske balance. Det er her det lokale særpræg skabes.

I kælderen arbejder man med nedkøling i yderste potens. Fra druernes ankomst til vingården og til de færdige flasker forlader lageret, opbevares de under en temperatur på maksimalt 13 grader. Nedkølingen af druerne ved ankomst til vingården hæmmer oxydering og trækker samtidig gæringen i langdrag, så der i de røde vine udvindes ekstra megen saft og kraft af drueskindet og i hvidvinsgæringen udvikles fine blomsteragtige nuancer. Moderne hydrauliske presser sørger for, at druerne presses så blidt som muligt, og man undgår for mange bitterstoffer i de færdige vine. Samtidig anvendes i stor udstrækning rustfri ståltanke til gæring og lagring, igen for at bevare mest mulig frugtsmag i de færdige vine. De for regionen så velkendte store træfade anvendes stadig, men de udskiftes jævnligt, og til topvinene anvendes barriques der ligeledes udskiftes løbende. Flaskelageret er indrettet som stort kølerum, idet filosofien er, at vinen på den måde hurtigere finder hvile, og ikke udsættes for mere end ét fysisk chok når den tappes. Vinens omgivelser ændres fra rustfrit stål til glas, men temperaturen ændres ikke.

 

Underkategorier

  • Lena di Mezzo
    Lena di MezzoI 2006 købte Monte del Fra den 17,8 hektar store ejendom "Tenuta Lena di Mezzo" i Fumane, i det bakkede landskab i hjertet af Valpolicella Classico. Før i tiden opkøbte Monte del Fra sine druer til produktion af Valpolicella-vine, men i dag er de så godt som selvforsynende. Det har betydet enormt meget for råvare-kvaliteten og det sidste løft har man givet vinene ved at indlede et samarbejde med ønologen Paolo Grigolli, der er et af de store navne i Veneto. De seneste år har været en lang høst af international anderkendelse. Husets høster stor anderkendelse i det engelske "Decanter Wine Magazine", husets Valpolicella-vine har modtaget højere og højere scorer i amerikanske "Wine Spectator", i det italienske vinblad "Gambero Rosso", og nu er sågar Robert Parkers Wine Advocate begyndt at anmelde husets vine.

Varer sidevis

Varer sidevis