Fragt

Donna Nera

Der er 3 varer.

Podere Donna Nera
 
I den sydlige del af Chianti-området, den del der også går under navnet Colli Senesi finder vi en af de nyest tilkomne stjerner på den italienske vinscene; DOCG Brunello di Montalcino. Det er over hundrede år siden at Biondi-Santi gjorde opmærksom på, at hans klon af Sangiovese var anderledes. Lavt ydende, med tykkere skind og mere intens aroma. Denne specifikke klon bredte sig omkring byen Montalcino, og Biondi-Santi´s produktionsmetode med lang gæring for at trække så meget farve og smag ud af druens skind som muligt, og dernæst 42 måneders fadlagring, bredte sig ligeså. Der var behov for, at adskille de fantastiske vine fra den lille enklave fra de øvrige Chianti-vine. Derfor fik området DOC-status i 1960, og blev forfremmet til DOCG i 1980.
 
Podere Donna Nera er en lille ejendom beliggende i byen Montalcino. Ejendommen består af 5 hektar vinmarker, og lidt skovbrug og olivenlunde. Vinene produceres i dag af Luca Brunelli, som er en ung og meget seriøs vinmager. Gårdens vinmarker ligger alle med en sydvestlig sol-eksponering, hvilket giver en lang og solrig dag for Sangiovese-druerne, der gør at de opnår en fantastisk koncentration og et højt sukker-indhold.
 
Luca producerer Brunello, som naturligvis er topvinen for gården, men han skaber også et par fantastiske lidt mindre prestigiøse vine, som Rosso di Montalcino og en Toscana I.g.t. Sidstnævnte består af en blandning af Sangiovese, Merlot og Cabernet Franc