Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Toscana

Der er ingen varer

Underkategorier

  • Cignozza
    Azienda Agricole Cignozza   Hvis man købte Chianti i Danmark for 25 år siden, så købte man en frugtagtig, let drikkelig vin i en buttet flaske med bast omkring. Der er sket meget med det danske vin-marked siden, men der er så sandelig også sket meget med Chianti-området. Kvalitets-pilen peger opad begge steder. Chianti var ikke kun vin på bast-flasker før i tiden, men forskellen er, at i dag findes der langt flere seriøse producenter. Holdningen til høstudbytte og produktionsmetoder har ændret sig markant, og det er i en positiv retning hvis man har ”kvalitets-brillerne” på.   Udviklingen i Chianti skal nok primært tilskrives et oprør, som tog sin begyndelse i 70´erne. Der var folk som var blevet alvorligt trætte af områdets traditionelle og konservative måde at opfatte sig selv på, og som mente, at traditioner var en hæmsko for udviklingen. Det viste sig, at de fik ret, men de fik ikke mere ret end at man i dag kan opdele Chianti-bønderne i dem der værner endnu mere om traditionerne og dem der tog provokationen til sig. Det var i starten af 70´erne at Antinori for første gang producerede sin provokerende super-toscaner ”Tignanello”, som var sat sammen af den for området traditionelle drue Sangiovese, og den fremmede og ilde sete Cabernet Sauvignon. Antinori måtte naturligvis ikke kalde vinen for Chianti, men den blev så stor en succes, at flere og flere vinbønder lagde pres på det lokale konsortium for at få ændret den stive holdning til hvilke druer der måtte anvendes i en Chianti. I 1984 blev det så endelig tilladt at tilføje 10% af en ”fremmed” druesort til Chianti-vinene. Nu kunne man pludselig afrunde de lidt syrlige Sangiovese og Canaiolo-druer med sorter som Cabernet Sauvignon eller Merlot.   Der er dem der mener, at ændringen i lovgivningen fører til en forfladigelse og udviskning af det man forstår ved en ”rigtig” Chianti.   Roberto del Buono fra Azienda Agricole Cignozza er en af dem. Han holder stædigt fast i forfædrenes måde at producere Chianti på. Roberto anvender druerne Sangiovese, Canaiolo og Mammolo til sine vine. Begge sidstnævnte druer er efterhånden sjældne i området, men er altså et levn fra fordums tid, og er helt klart medvirkende til, at gøre Roberto´s vine ærke-klassiske. De smager som god Chianti gjorde for 50 år siden. Nyt fad er heller ikke et tema i Roberto´s kælder. Nye fade griber forstyrrende ind i de nuancer som druerne har med fra marken. Roberto anvender gamle 300 liters træfade idet fadet blot skal medvirke til at ilte og blødgøre vinene, samt tilføje de aromaer som kommer af alder og iltning.   Azienda Agricole Cignozza er beliggende i den sydligste del af Chianti-området. Den del som grænser op til Vino Nobile di Montepulciano og det bærer vinene da også præg af. De er dybere både i farve og smagsnuancer end de vine, der produceres længere nordpå i Chianti-distriktet.  
  • Donna Nera
    Podere Donna Nera   I den sydlige del af Chianti-området, den del der også går under navnet Colli Senesi finder vi en af de nyest tilkomne stjerner på den italienske vinscene; DOCG Brunello di Montalcino. Det er over hundrede år siden at Biondi-Santi gjorde opmærksom på, at hans klon af Sangiovese var anderledes. Lavt ydende, med tykkere skind og mere intens aroma. Denne specifikke klon bredte sig omkring byen Montalcino, og Biondi-Santi´s produktionsmetode med lang gæring for at trække så meget farve og smag ud af druens skind som muligt, og dernæst 42 måneders fadlagring, bredte sig ligeså. Der var behov for, at adskille de fantastiske vine fra den lille enklave fra de øvrige Chianti-vine. Derfor fik området DOC-status i 1960, og blev forfremmet til DOCG i 1980.   Podere Donna Nera er en lille ejendom beliggende i byen Montalcino. Ejendommen består af 5 hektar vinmarker, og lidt skovbrug og olivenlunde. Vinene produceres i dag af Luca Brunelli, som er en ung og meget seriøs vinmager. Gårdens vinmarker ligger alle med en sydvestlig sol-eksponering, hvilket giver en lang og solrig dag for Sangiovese-druerne, der gør at de opnår en fantastisk koncentration og et højt sukker-indhold.   Luca producerer Brunello, som naturligvis er topvinen for gården, men han skaber også et par fantastiske lidt mindre prestigiøse vine, som Rosso di Montalcino og en Toscana I.g.t. Sidstnævnte består af en blandning af Sangiovese, Merlot og Cabernet Franc

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.6 / 10 stjerner på baggrund af 70 anmeldelser på Trustpilot