Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Nyhedsbrev

Fragt

Toscana

Der er ingen varer

Underkategorier

  • Cignozza
    Azienda Agricole Cignozza   Roberto del Buono fra Azienda Agricole Cignozza er en af dem, der holder stædigt fast i forfædrenes måde at producere Chianti på. Roberto anvender druerne Sangiovese, Canaiolo og Mammolo til sine vine. Begge sidstnævnte druer er efterhånden sjældne i området, men er altså et levn fra fordums tid, og er helt klart medvirkende til, at gøre Roberto´s vine ærke-klassiske. De smager som god Chianti gjorde for 50 år siden. Nyt fad er heller ikke et tema i Roberto´s kælder. Nye fade griber forstyrrende ind i de nuancer som druerne har med fra marken. Roberto anvender gamle 300 liters træfade idet fadet blot skal medvirke til at ilte og blødgøre vinene, samt tilføje de aromaer som kommer af alder og iltning.   Azienda Agricole Cignozza er beliggende i den sydligste del af Chianti-området. Den del som grænser op til Vino Nobile di Montepulciano og det bærer vinene da også præg af. De er dybere både i farve og smagsnuancer end de vine, der produceres længere nordpå i Chianti-distriktet.  
  • Donna Nera
    Podere Donna Nera   I den sydlige del af Chianti-området, den del der også går under navnet Colli Senesi finder vi en af de nyest tilkomne stjerner på den italienske vinscene; DOCG Brunello di Montalcino. Det er over hundrede år siden at Biondi-Santi gjorde opmærksom på, at hans klon af Sangiovese var anderledes. Lavt ydende, med tykkere skind og mere intens aroma. Denne specifikke klon bredte sig omkring byen Montalcino, og Biondi-Santi´s produktionsmetode med lang gæring for at trække så meget farve og smag ud af druens skind som muligt, og dernæst 42 måneders fadlagring, bredte sig ligeså. Der var behov for, at adskille de fantastiske vine fra den lille enklave fra de øvrige Chianti-vine. Derfor fik området DOC-status i 1960, og blev forfremmet til DOCG i 1980.   Podere Donna Nera er en lille ejendom beliggende i byen Montalcino. Ejendommen består af 5 hektar vinmarker, og lidt skovbrug og olivenlunde. Vinene produceres i dag af Luca Brunelli, som er en ung og meget seriøs vinmager. Gårdens vinmarker ligger alle med en sydvestlig sol-eksponering, hvilket giver en lang og solrig dag for Sangiovese-druerne, der gør at de opnår en fantastisk koncentration og et højt sukker-indhold.   Luca producerer Brunello, som naturligvis er topvinen for gården, men han skaber også et par fantastiske lidt mindre prestigiøse vine, som Rosso di Montalcino og en Toscana I.g.t. Sidstnævnte består af en blandning af Sangiovese, Merlot og Cabernet Franc