Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Fragt

Kellerei Meran

Der er 3 varer.

KELLEREI MERAN
Südtirol/Alto Adige er det nordligst beliggende vinområde i Italien. Det er Dolomitterne der danner den fascinerende ramme om områdets vinmarker. Skråningerne tårner sig op langs floden Adige. Vindyrkningen foregår i mellem 200 og 1000 meters højde. Det er dog markerne i 350-550 meters højde der giver de bedste resultater. De klimatiske kontraster i området er enorme og det samme er jordbundsforholdende. Derfor dyrkes hele 18 forskellige druesorter på de 5000 hektar som områdets vinmarker dækker. Byerne Bolzano og Merano er blandt de varmeste i Italien i Juli og August. Dette faktum står i skærende kontrast til de snedækkede bjergtoppe, som sagtens kan være hvide i samme tidsrum. Hemmeligheden bag de sprællevende, aromatiske og friske hvidvine der produceres i området, skal findes i forskellen på nat og dagtemperatur. Druerne får masser af sol og varme i dagtimerne, og køles behageligt ned om natten. Det er med til at bevare syre og fine aromaer i vinene.
Mest udbredte hvide sorter i Alto Adige er Schiava, Pinot Grigio, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Området er nok bedst kendt for at lægge navn til druesorten Tramin, efter byen af samme navn, men Tramin er efterhånden blevet erstattet af mutationen Gewurztraminer, som med sit lyserøde skind og sin oppulente aroma, overgår sin stamfader. Gewurztraminer fra Südtirol/Alto Adige er noget ganske andet end vine på samme drue fra Alsace. De er stadig let genkendelige på deres kraftige duft, men der sker noget med syren her i området. Den er så frisk og sprællevende, at selv en Gewurztraminer bliver elegant. Mest dyrkede røde druer er den ekstremt spændende lokale drue Lagrein og Pinot Noir. Lagrein kan være alt, lige fra blege frugtagtige vine, til dyb, kompleks og fadlagret vin.
 
Kellerei Meran er et kooperativ, som ejes af omkring 400 små bønder. Produktionen foregår i den nordligste del af regionen omkring byerne Merano, Tirolo, Riffiano og Lana. Kooperativet mestrer at producere små batches og opnå virkelig høj kvalitet. Husets Lagrein Segen er et sandt mesterstykke.