Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Languedoc/Rousillon

Der er 16 varer.

Der kan efterhånden findes rigtig mange små perler i denne Sydfranske region, som for bare 20-25 år siden var berygtet for at være største leverandør til en vinsø som ingen gad drikke. Der er sket et generations-skifte. De unge sætter fokus på kvalitet og ikke kvantitet. Kvantitet var det eneste der kunne holde deres forældre i live. Jo flere druer de leverede til det lokale kooperativ, jo mere tjente de. I dag ved de unge, at fokus på kvalitet, kan øge indtjeningen pr. flaske markant, og man kan faktisk leve af at producere kvalitet med begrænset udbytte. Omvendt, så er der en øvre grænse for, hvad man kan sælge kvalitetsvin fra Languedoc til. Derfor er forholdet mellem pris og kvalitet ofte meget fornuftigt.

Se alle vinene fra følgende leverandører ved at klikke på dem:

Château Maris

Abbotts & Delaunay 

Underkategorier

  • Château Maris
    Château Maris  For 8 år siden ejede Robert Eden fire ejendomme i Sydfrankrig, men han solgte de tre fra og kastede al sin kærlighed over ét projekt: At opføre et vineri, der lever op til hans egen opfattelse af, hvordan verden burde se ud. Et selvforsynende vineri, der er total harmoni med naturen omkring det, og som krævede mindst mulig CO2 at opføre, samt mindst mulig CO2 at drive i hverdagen. I 2012 blev byggeriet færdigt. Chateau Maris ligger nu på en bakketop og skuer ud over den lille by Liviniere. Markerne omkring byen betragtes med rette som Minervois´ Grand Cru´s.   Byen ligger omgivet af stenede bakker, hvor bønderne i århundreder, har måttet slæbe sten væk fra det, der i dag fremstår som små parceller med vinstokke, med stengærder omkring og små stenhuse hvor man kan søge skygge, – for et eller andet skulle man jo bruge stenene til. Mellem vinmarkerne vokser lavendel, blomster og buske, og giver det hele et næsten park-lignende snit. Det er ikke videnskabeligt bevist, men Robert Eden er ikke i tvivl om, at man kan smage den omkringliggende vegetation i hans vine. Når man ser omgivelserne, så forstår man. Dette er ”terroir” i ordets mest vægtige forstand og Liviniere burde gøre meget mere ud af at fortælle folk om det unikke ved netop dette scenarie. Her hentes druerne ikke blot fra en flad mark på 500 x 500 meter, her hentes druerne fra små parceller omgivet af vegetation og dyreliv. Økologi på højeste plan.   Robert Eden er indædt tilhænger af Rudolph Steiners teorier om, at mennesker, dyr og planter er tættere forbundet end vi selv går og tror i dag. Det er ikke lige meget hvad vi indfører hvor i fødekæden. Det er ikke lige meget hvor meget vi manipulerer med naturen, og det er ikke lige meget hvor meget CO2 vi udleder. Derfor dyrker han sine marker efter biodynamiske principper. I marken anvendes kun homøopatiske gøde- og sprøjtemidler, ingen kemi. Det sker ud fra filosofien, at det er jorden, der skaber vinen. Er jorden i live - så er vinen det også. Her tager man klar afstand til den ensretning og udpining, der sker af jordbunden i det konventionelle landbrug.  Se video fra opførelsen af det nye Château Maris: del 1 - del 2   Se video fra det færdigbyggede Château Maris HER   Læs om årgang 2012 og 2013 på Maris på bloggen vinunderlup.dk   Læs mere om vinen Damn Good Shit på bloggen vinunderlup.dk
  • Abbotts & Delaunay
    Abbotts & Delaunay   Laurent Delaunay er en passioneret vinbonde, der efterhånden må kaldes lidt af en specialist i Languedoc vine. Han har så at sige vinproduktion i blodet. Han repræsenterer i dag femte generation af en burgundisk familie af producenter og negociants. Vel vidende om Languedoc områdets enorme potentiale, erhvervede han Abbotts vingård i 2005. Vingården blev stiftet af australske Nerida Abbott i 1996 i Marseillette, i nærheden af Carcassonne i det sydvestlige Frankrig. Nerida Abbott havde arbejdet med stor flid og perfektionisme gennem årene. Hendes oprindelse fornægtede sig ikke i vinenes stil. Her var masser af frugt og en god portion ny eg – som man ynder i Australien. Det har Laurent Delaunay lavet om på. Vinene er nu mere franske, end de er australske, men i respekt for Abbott´s stræben efter perfektion og hendes lidenskab for Languedoc, så valgte Laurent, der har samme filosofi, at navngive gården efter dem begge, så den i dag hedder: Abbotts & Delaunay .   Laurent Delaunay har på en måde tæmmet den vildskab som Nerida´s vine besad. Abbotts & Delaunay kan i dag tilbyde vinelskeren unikke smagsoplevelser der forener kompleksitet, balance og friskhed, smukt pakket i karakteristiske flasker. Laurent har studeret vinavl i Beaune, dernæst ønologi i Dijon, og senere en HD fra ESSEC business school. Han og hans kone Catherine , også ønolog, forelskede sig i Languedoc for 20 år siden. De stod blandt andet bag succes serien ”Les Jamelles”, en serie varietal vine som har stor-solgt i hele verden og været en øjen-åbner for mange i forhold til hvilke kvaliteter man kan producere i Languedoc området. Laurent har en resolut high-end tilgang til vinproduktion. Han er samvittighedsfuld og perfektionistisk.   Til de bedste vine arbejdes med små parceller af gamle vinstokke vokser i store højder i nogle af regionens fineste appellationer: Corbières, Minervois, Faugères og Limoux. Områderne byder på hvert deres specifikke mikroklima og jordbund, og det kræver års erfaring at opnå det bedste. De to herrer på Abbotts & Delaunay er på den måde nærmest en bank af erfaringer, og kan derfor tilbyde top kvalitet.   Prøv selv – du vil ikke blive skuffet.   Læs om årgang 2012 og 2013 hos Abbotts & Delaunay på bloggen vinunderlup.dk

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.6 / 10 stjerner på baggrund af 70 anmeldelser på Trustpilot