Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Fragt

Champagne

Der er 9 varer.

Champagne

Champagne som vi kender det i dag, er egentlig et relativt nyt fænomen. Indtil starten af 1800-tallet var vinene fra området stille vine, primært produceret på Pinot Noir. Det største problem for en vinbonde i Champagne på daværende tidspunkt var, at hans vine oftest ikke nåede at gære færdigt inden vinteren satte ind og det blev så koldt, at gæringen stoppede. Hvis vinen så blev tappet, så startede gæringen igen når foråret og mildere vinde satte ind. Vinen blev mousserende og ofte eksploderede flasken. Dette blev naturligvis anset for at være en fejl. Men i starten af 1800-tallet begyndte engelske glasmagere at producere kraftige flasker, der kunne modstå trykket fra den mousserende vin og så var grundlaget for Champagne skabt.
 
Moët & Chandon står i dag bag nogle af de mest berømte brands i vinens verden bl.a. Dom Perignon.
 
Dom Perignon var en benediktiner-munk, der boede på klosteret ”Hautvillers”. Han var på sin tid en af de dygtigste vinmagere i Champagne og producerede nogle af de bedste Pinot Noir vine i området. Men Champagnen som vi kender den i dag, var ikke kommercieliceret i hans levetid.
 
Moët & Chandon´s berømmelse blev for alvor sikret, da Jean-Remy Moët blev udnævnt til borgmester i Epernay af Napoleon den første. Jean-Remy mødte på den måde alt hvad der drev igennem Epernay af berømtheder og nationale ledere hvilket hjalp huset godt på vej til eksportmarkederne.
Jean Remy Moët var også manden, der så potentialet i svigersønnen Grev Pierre-Gabriel Chandon´s handelstalent og derfor indlemmede ham i koncernen. Maison Moët blev til Moët & Chandon. I 1832 opkøbte Moët & Chandon det nedlagte kloster Hautvillers og de tilhørende vinmarker. Det var på denne måde brandet "Dom Perignon" blev til. Den første mousserende vin med navnet Dom Perignon blev sendt på markedet i 1937 og var en Prestige Cuvée årgang 1921.
 
I dag er huset den største besidder af Premier cru og Grand cru-marker i Champagne - og samtidig et af de mest prestigefyldte huse.