Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Fragt
Der er 2 varer.

Domaine Hervé Sigaut

I udkanten af byen Chambolle-Musigny ligger et lille hus, som udgør Domaine Hervé Sigaut. Fra terrassen kan man nyde udsigten over Premier Cru-marken ”Les Chatelots”, hvor huset også selv har besiddelser.
Anne & Hervé Sigaut er et af disse befriende eksempler på, at selvom man ikke har ratings i alle de internationale magasiner og bruger en masse penge på reklame, så kan man godt være blandt de bedste producenter i sit område. Anne & Hervé besidder blot 7 hektar i og omkring Chambolle-Musigny. Næsten al deres jord er på premier cru marker, således har de besiddelser på ”Fuées”, ”Noirots”, ”Sentiers” og ”Chatelos” i Chambolle, og ”Les Charrières” i Morey St. denis. Næsten alle er beplantet med gamle vinstokke;, på nær ”Fuées” der blev plantet om for 10 år siden. Vinen er storartet, men efter Hervé´s eget udsagn bliver den bare bedre og bedre for hvert år der går.

Premier Cru "Les Fuées"Vingården gennemgik en restaurering i 2003 og er i dag udstyret med komplet temperatur-styring både af tanke og lager-rum. Sorteringsbord og rustfri ståltanke bidrager alt sammen til at vinene har opnået større renhed, elegance, mere frugtsødme og det mineralske udtryk fra hver enkelt mark træder langt bedre frem i det endelige resultat. I kælderen lagres alle vine på træfade, men de kraftigste vine, såsom Sentiers (nabo-mark til Grand Cru Bonnes Mares) udsættes maksimalt for 40% ny eg, de lettere vine får mindre.
 
Anne & Hervé dyrker deres besiddelser efter biodynamiske principper, således at de foretager bestemte processer i vinmarken alt efter hvordan månen og planeterne i øvrigt gebærder sig. De er ikke fanatiske eller religiøse omkring denne proces, men de er overbevist om at de vinbønder der dyrker biodynamisk har færre sygdomme i deres planter, samt sundere og bedre udbytte, blot fordi de følger simple regler i dyrkningsprocessen.