Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Frankrig

Der er ingen varer

Franske vine

abbotts_delaunay

olivier_leflaive
chateau_marisgascogne_domaine_uby
cotes_du_rhonechampagne
bordeaux
  

Underkategorier

  • Côtes du Rhône
    Côtes du Rhône Området er især kendt for sine fantastiske Syrah vine i nord og sublime Grenache vine i syd. Fra den sydlige del byder vi på Grenache-baserede vine fra Château Malijay. Det ligner næsten japansk på skrift, men det er særdeles fransk og udtales "Malisjæ". Ejer og ønolog er den unge Aude Deltin, som er hamrende dygtig vinmager. Malijay ligger i byen Jonquières nær Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas.  Ligeledes i syd, men Syrah-baseret, henter vi vin hos Domaine de Lambisque. Det er Bourgogne-manden Laurent Delaunay, der driver ejendommen, og som her skaber en herlig saftig Rhône-vin, der giver kunden fuld valuta for pengene.   I perioder har vi også et lille udvalg fra super producenten Domaine du Grand Tinel, der er beliggende i Châteauneuf-du-Pape og leverer Grenache vine i verdensklasse.      
  • Gascogne
    Gascogne   Gascogne er klart mest kendt for sin verdensberømte Armagnac. Det er gammel lære, at vinbønderne i området valgte at producere spiritus fordi deres druer var for dårlige til vin. Den kliché må skrives om. Der kan produceres fortræffelig vin i området, endda fortræffelig hvidvin på de samme druer, som anvendes til Armagnac: Ugni Blanc og Colombard. Druerne har ellers haft et rygte for at være noget nær kønsløse. Men også andre druer stortrives i området. Det er det varme, men ikke for tørre klima, samt de specielle jordbundsforhold der gør, at vinene herfra oser af lokalt særpræg. Gascogne kan vi varmt anbefale til den nysgerrige. Gascogne er beliggende ca. 150 kilometer syd for Bordeaux og der er næsten samme afstand til Pyrenæerne og den spanske grænse.   Domaine Uby Domaine Uby har været i familien Mortel´s eje siden 1920. Det var et par sweiziske brødre der i sin tid opkøbte ejendommen og dens 12 hektar vinmarker. Det er i dag barnebarnet til den ene af brødrene der driver ejendommen, og han har ændret den overordnede strategi radikalt. Fra at være et cognac-hus, er ejendommen i dag fokuseret på vinproduktion og omfatter 100 hektar. Målet er, at producere let drikkelige, frugt-agtige vine, der giver fuld valuta for pengene. Projektet må siges at være ved at lykkes.   Man kunne måske tro, at vejen til at nå de rimelige priser ville gå via kommercielt landbrug med stor-forbrug af pesticider og kunstgødning, men det er ingenlunde tilfældet. Domaine Uby er kontraktligt bundet til at benytte et minimum af kemikalier på sine marker, idet ejendommen ligger i et område, hvor den truede europæiske knoldskildpadde lever og yngler. Af samme grund er skildpadden afbilledet på vinens etiket.   Gennem de seneste 10-15 år har ejendommen gennemgået en løbende omplantning af vinmark-arealet. Ved hjælp af analyser af jordbundsforhold har man på Uby efterhånden fundet frem til hvor de enkelte sorter yder deres bedste. Samtidig behandles og vinificeres hver sort for sig, for at opnå det bedst mulige resultat inden blandning. Det omhyggelige og seriøse arbejde kan smages i de færdige vine.   Vinene har helt deres eget mineralske særpræg. Og især vinen på Ugni Blanc og Colombard adskiller sig fra meget af det man møder ude i den store vinverden. Her er forfriskende hyldeblomst og lime-næse. Smagen har god fedme, et lidt nødde-agtigt præg og et forfriskende citrus-bid i enden. Vinen er i det hele taget let drikkelig, rank, sprød og frisk.   En klar fordel ved hvidvinene fra området er, at vinbønderne, i modsætning til Armagnac-producenterne, ikke har noget traditionelt marked at afsætte vinene på og derfor sælger dem til meget rimelige penge.    
  • Bordeaux
    BORDEAUX   Bordeaux-området har uden tvivl nogle klimatiske betingelser og en geologi som kan gøre druerne og dermed vinene herfra unikke. Det er bare ikke altid, at forudsætninger og realiteter følges ad. Det er ikke kun i Bordeaux man kan finde ”vinøse” skuffelser, men specielt fordi priserne er blevet så vildt opskruede i de senere år så lægger man virkelig mærke til skuffelserne herfra.   Heldigvis findes der også folk i Bordeaux, som går mere op i kvalitet end i købmands-skab. Herunder finder du et pænt lille udvalg hvor vi mener du får valuta for pengene.   Læs mere om Laplagnotte Bellevue her
  • Champagne
    ChampagneChampagne som vi kender det i dag, er egentlig et relativt nyt fænomen. Indtil starten af 1800-tallet var vinene fra området stille vine, primært produceret på Pinot Noir. Det største problem for en vinbonde i Champagne på daværende tidspunkt var, at hans vine oftest ikke nåede at gære færdigt inden vinteren satte ind og det blev så koldt, at gæringen stoppede. Hvis vinen så blev tappet, så startede gæringen igen når foråret og mildere vinde satte ind. Vinen blev mousserende og ofte eksploderede flasken. Dette blev naturligvis anset for at være en fejl. Men i starten af 1800-tallet begyndte engelske glasmagere at producere kraftige flasker, der kunne modstå trykket fra den mousserende vin og så var grundlaget for Champagne skabt.   Moët & Chandon står i dag bag nogle af de mest berømte brands i vinens verden bl.a. Dom Perignon.   Dom Perignon var en benediktiner-munk, der boede på klosteret ”Hautvillers”. Han var på sin tid en af de dygtigste vinmagere i Champagne og producerede nogle af de bedste Pinot Noir vine i området. Men Champagnen som vi kender den i dag, var ikke kommercieliceret i hans levetid.   Moët & Chandon´s berømmelse blev for alvor sikret, da Jean-Remy Moët blev udnævnt til borgmester i Epernay af Napoleon den første. Jean-Remy mødte på den måde alt hvad der drev igennem Epernay af berømtheder og nationale ledere hvilket hjalp huset godt på vej til eksportmarkederne. Jean Remy Moët var også manden, der så potentialet i svigersønnen Grev Pierre-Gabriel Chandon´s handelstalent og derfor indlemmede ham i koncernen. Maison Moët blev til Moët & Chandon. I 1832 opkøbte Moët & Chandon det nedlagte kloster Hautvillers og de tilhørende vinmarker. Det var på denne måde brandet "Dom Perignon" blev til. Den første mousserende vin med navnet Dom Perignon blev sendt på markedet i 1937 og var en Prestige Cuvée årgang 1921.   I dag er huset den største besidder af Premier cru og Grand cru-marker i Champagne - og samtidig et af de mest prestigefyldte huse.   Læs historien om Champagne på bloggen Vin Under Lup
  • Languedoc/Rousillon
    Der kan efterhånden findes rigtig mange små perler i denne Sydfranske region, som for bare 20-25 år siden var berygtet for at være største leverandør til en vinsø som ingen gad drikke. Der er sket et generations-skifte. De unge sætter fokus på kvalitet og ikke kvantitet. Kvantitet var det eneste der kunne holde deres forældre i live. Jo flere druer de leverede til det lokale kooperativ, jo mere tjente de. I dag ved de unge, at fokus på kvalitet, kan øge indtjeningen pr. flaske markant, og man kan faktisk leve af at producere kvalitet med begrænset udbytte. Omvendt, så er der en øvre grænse for, hvad man kan sælge kvalitetsvin fra Languedoc til. Derfor er forholdet mellem pris og kvalitet ofte meget fornuftigt. Se alle vinene fra følgende leverandører ved at klikke på dem:Château MarisAbbotts & Delaunay 
  • Bourgogne
     

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.7 / 10 stjerner på baggrund af 60 anmeldelser på Trustpilot