Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Standish Wine Company

Der er ingen varer

Standish Wine Company
 
Massena Vineyards er kult. Ingen tvivl om det. Hvis man producerer 20.000 flasker om året og efterspørgselen er så enorm som den er på Massena vinene, – så må man pr. definition være kult. Men hvad skal man så kalde de 5000 flasker der produceres på anmelderroste og mindst lige så efterspurgte Standish Wine Company?
 
Dan StandishMassena Vineyards blev stiftet i år 2000 af Jaysen Collins og Dan Standish. Sideløbende med Massena projektet har de to stiftere haft travlt med at passe deres respektive jobs hos Turkey Flats og Torbreck, men Dan Standish har åbenbart ild et vist sted...
I hvert tilfælde har han i det stille gået og eksperimenteret med sine forældres 10 hektar vinmarker. Han producerede vin fra markerne i 1999, men solgte alt fra i 2000 grundet manglende tid til sin fritidsbeskæftigelse. Fra 2001 blev projektet seriøst, måske også hjulpet på vej af de flotte resultater med Massena-vinene. Standish Wine Company og vinen ”The Standish” blev født.
 
”The Standish” er produceret 100% på 96 år gamle Shiraz vinstokke. Da forældrenes marker stort set aldrig har set en giftsprøjte, og derfor ville kunne gå under betegnelsen ”økologisk dyrket”, er mosten gæret på vildgær. Vildgæren er meget sart, og kan slås ihjel blot ved at bruge svovl-sprøjten lidt for heftigt, men fra familien Standish´ marker er gæren sprællevende og er med til at give vinen langt flere nuancer end hvis den var gæret på rendyrket gær. Efter endt gæring i åbne cementkar er skallerne blevet presset med en gammel ”Basket Press”, der er den mest skånsomme måde at presse på, når man ikke lige har råd til en hydraulisk presse. Den malolaktiske gæring er forløbet naturligt i træfadene og efterfølgende har vinen lagret på fransk eg i 2½ år inden aftapning. Det har kort og godt været Dan´s mål, at påvirke naturen så lidt som muligt i ”The Standish”.
Vinen er et brag af en Barossa. Blomme, vanille, chokolade og solbær bare vælter op af glasset.

Efter en succesfuld årgang 2001 med “The Standish”, fik Dan mod på mere og han besluttede sig i 2002 for også at producere en “Côte Rotie” fra de 7 år gamle Shiraz og Viognier vinstokke på hans forældres ejendom. ”The Relic”, er således produceret med Rhône som forbillede på en blanding der hedder 93% Shiraz og 7% Viognier. Vinifikationen er foregået på samme måde som ”The Standish”, men med blot 20 måneders fadlagring. Vinstokkenes unge alder og Viognier´s tilstedeværelse gør at vinen har et klart mere europæisk snit over sig. Mere stringent og mindre kompleks, men med masser af rafinerede aromaer.
 
Med det niveau Dan Standish holder sig i de første årgange, er der vist ingen fare for, at hans far beder ham om at høste sine druer et andet sted!
 
 

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.7 / 10 stjerner på baggrund af 60 anmeldelser på Trustpilot