Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Fragt

Standish Wine Company

Der er 2 varer.

Standish Wine Company
 
Dan StandishDan Standish var oprindeligt en del af Massena Vineyards, men fik så bragende succes med sine egne vine, at han var nødt til at rette fokus mod sit eget projekt: Standish Wine Company.
 
”The Standish” er produceret 100% på 96 år gamle Shiraz vinstokke. Da forældrenes marker stort set aldrig har set en giftsprøjte, og derfor ville kunne gå under betegnelsen ”økologisk dyrket”, er mosten gæret på vildgær. Vildgæren er meget sart, og kan slås ihjel blot ved at bruge svovl-sprøjten lidt for heftigt, men fra familien Standish´ marker er gæren sprællevende og er med til at give vinen langt flere nuancer end hvis den var gæret på rendyrket gær. Efter endt gæring i åbne cementkar er skallerne blevet presset med en gammel ”Basket Press”, der er den mest skånsomme måde at presse på, når man ikke lige har råd til en hydraulisk presse. Den malolaktiske gæring er forløbet naturligt i træfadene og efterfølgende har vinen lagret på fransk eg i 2½ år inden aftapning. Det har kort og godt været Dan´s mål, at påvirke naturen så lidt som muligt i ”The Standish”.
Vinen er et brag af en Barossa. Blomme, vanille, chokolade og solbær bare vælter op af glasset.

“The Relic” er Dan´s “Côte Rotie”. Vinen er produceret på Shiraz og Viognier vinstokke på hans forældres ejendom. Vinen er produceret med Rhône som forbillede på en blanding der hedder 93% Shiraz og 7% Viognier. Vinifikationen er foregået på samme måde som ”The Standish”, men med blot 20 måneders fadlagring. Vinstokkenes unge alder og Viognier´s tilstedeværelse gør at vinen har et klart mere europæisk snit over sig. Mere stringent og mindre kompleks, men med masser af rafinerede aromaer.