Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Chambers Rosewood

Der er 7 varer.

Chambers Rosewood Vineyards
 
“You will find all our wines are very reasonably priced. It is company policy to give excellent value for money to our valued clients rather than indulge in fancy buildings, bottles and bullshit.”
Så enkelt kan det siges, og hvis disse ord for alvor skal have vægt, så skal man nok have besøgt Chambers Rosewood Vineyards. Der er unægtelig ikke meget at vise frem på Barkley Road i Rutherglen. Når man har fulgt skiltene til Chambers Rosewood Vineyards tror man faktisk at man er kørt forkert, især når man har stedets internationale succes i mente. Mellem vejen og vingården ligger en lade med rundballer og skjuler de i forvejen beskedne stållader fuldstændig. ”Den lade kunne vi da godt have indrettet til cellar-door sales, men den er bare så god til rundballer!”, siger Bill Chambers, og er i øvrigt totalt ligeglad med hvad folk synes om det.
 
Men tag ikke fejl, det er intet mindre end underværker der bliver udrettet i stål-laderne bag rundballerne. Den hedvins-opskrift som William Chambers nøje studerede sig frem til efter at han grundlagde Chambers Rosewood Vineyards i 1858 er gået i arv lige siden, og i dag er det 6. generation Stephen Chambers der efterhånden har overtaget den daglige drift. Stephen har sat nogle ting i gang i forsøget på at modernisere en smule, men selv han må jo indrømme at en succesfuld opskrift skal man ikke pille for meget ved. Visse af vinene fra dette varme og tørre hjørne af verden kan simpelthen ikke laves bedre og det er ikke uden grund at Robert Parker har hevet de helt store scorer frem når han via sit pointsystem forsøger at beskrive Muscat og Muscadelle vinenes kvalitet.
 
Lagring på Chambers manér
Muscat og Muscadelle (Pinot Gris) gennemgår en lagring på ældgamle træfade, nogle af dem mere end 100 år gamle, i de ikke isolerede stål-lader. En stål-lade der ligger hen i den bagende sol, og som oftest udsættes for temperaturer nær de 40 grader bliver varm, rigtig varm, og en bordvin ville være blevet slået ihjel på en eftermiddag, – det sker ikke for hedvinen. Der sker en fordampning og dermed også en koncentration af smagsstoffer, som naturligvis er mest tydelig i de ældre vine, men som også sætter sit præg på især de yngre Muscat vine. Et fad kan sagtens miste op til 10% af sit indhold på et år, og det er ikke fordi kældermesteren går og drikker af det, det er forsvundet som det man kalder "The angels share".
 
 
 

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.7 / 10 stjerner på baggrund af 60 anmeldelser på Trustpilot