Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Nyhedsbrev

Fragt
Der er ingen varer

Australsk Vin

Epsilon Wines bestående af parret Julie & Aaron Southern besidder
marker i det nordvestlige Barossa ved byen Greenock. Her dyrkes
primært mørk og saftig Shiraz, der også produceres som hedvin.

Massena Vineyards henter druer forskellige steder i Barossa og
Eden Valley. Huset producerer ærke-australske vine med saft og
kraft, men forstår at forene saften med syre og friskhed.

Fra Frankland Estate ved kølige Frankland River kommer noget af
Australiens bedste Riesling. Shiraz fra området er køligere og lettere,
mere Rhône-agtig end i Barossa. 
Chambers Rosewood Winery producerer nogle af denne verdens
mest spændende hedvine på Muscat og Pinot Gris, som i denne afkrog
hedder Muscadelle.
  
 Jaysen Collins følte sig lidt låst af Massena vinene. Der var ikke rigtig
plads til at lege. Derfor startede han JC´s Own, hvor han
eksperimenterer med høst- og produktionsmetoder.
Her skal du forvente det uventede.
 

 

Underkategorier

  • Massena Vineyards
    Massena Vineyards Dan Standish & Jaysen Collins startede Massena Vineyards i begyndelsen af år 2000. Ønsket var fra starten at adskille sig fra mængden af Cabernet Sauvignon og Chardonnay udbydere. Her skulle arbejdes med særegne druesorter, som egnede sig til klimaet og jordbunden i Barossa. Dan & Jaysen har fra første færd haft et helt overordnet mål for øje: "Kvalitet". Denne opnås kun såfremt råmaterialet er i orden og derfor har de to fra starten ønsket kun at opkøbe druer fra vinstokke på minimum 40 år. Det er det tidspunkt hvor udbyttet falder til det, for vinbonden, urentable og hvor druernes kvalitet stiger proportionalt. Tanken var med andre ord at skabe grobund for, at Barossa kunne blive ved med at producere kvalitet, og ikke ville ende med at levere druer til de store firmaers konsumvin. Massena er med tiden blevet en af de seriøse spillere på Barossa´s vinscene. Dan Standish har startet sit eget projekt og Jaysen Collins har også skabt sit eget, som han styrer  sideløbende med produktionen på Massena. Læs mere om Massena Vineyards her  
  • Chambers Rosewood
    Chambers Rosewood Vineyards   Når man har fulgt skiltene til Chambers Rosewood Vineyards tror man faktisk at man er kørt forkert, især når man har stedets internationale succes i mente. Mellem vejen og vingården ligger en lade med rundballer og skjuler de i forvejen beskedne stållader fuldstændig. ”Den lade kunne vi da godt have indrettet til cellar-door sales, men den er bare så god til rundballer!”, siger Bill Chambers, og er i øvrigt totalt ligeglad med hvad folk synes om det.   Tag ikke fejl, det er intet mindre end underværker der bliver udrettet i stål-laderne bag rundballerne. Den hedvins-opskrift som William Chambers nøje studerede sig frem til efter at han grundlagde Chambers Rosewood Vineyards i 1858 er gået i arv lige siden, og i dag er det 6. generation Stephen Chambers der efterhånden har overtaget den daglige drift. Stephen har sat nogle ting i gang i forsøget på at modernisere en smule, men selv han må jo indrømme at en succesfuld opskrift skal man ikke pille for meget ved. Visse af vinene fra dette varme og tørre hjørne af verden kan simpelthen ikke laves bedre og det er ikke uden grund at Robert Parker har hevet de helt store scorer frem når han via sit pointsystem forsøger at beskrive Muscat og Muscadelle vinenes kvalitet.   Læs Chambers Rosewood Winery
  • Standish Wine Company
    Standish Wine Company   Dan Standish var oprindeligt en del af Massena Vineyards, men fik så bragende succes med sine egne vine, at han var nødt til at rette fokus mod sit eget projekt: Standish Wine Company.   ”The Standish” er produceret 100% på 96 år gamle Shiraz vinstokke. Da forældrenes marker stort set aldrig har set en giftsprøjte, og derfor ville kunne gå under betegnelsen ”økologisk dyrket”, er mosten gæret på vildgær. Vildgæren er meget sart, og kan slås ihjel blot ved at bruge svovl-sprøjten lidt for heftigt, men fra familien Standish´ marker er gæren sprællevende og er med til at give vinen langt flere nuancer end hvis den var gæret på rendyrket gær. Efter endt gæring i åbne cementkar er skallerne blevet presset med en gammel ”Basket Press”, der er den mest skånsomme måde at presse på, når man ikke lige har råd til en hydraulisk presse. Den malolaktiske gæring er forløbet naturligt i træfadene og efterfølgende har vinen lagret på fransk eg i 2½ år inden aftapning. Det har kort og godt været Dan´s mål, at påvirke naturen så lidt som muligt i ”The Standish”. Vinen er et brag af en Barossa. Blomme, vanille, chokolade og solbær bare vælter op af glasset. “The Relic” er Dan´s “Côte Rotie”. Vinen er produceret på Shiraz og Viognier vinstokke på hans forældres ejendom. Vinen er produceret med Rhône som forbillede på en blanding der hedder 93% Shiraz og 7% Viognier. Vinifikationen er foregået på samme måde som ”The Standish”, men med blot 20 måneders fadlagring. Vinstokkenes unge alder og Viognier´s tilstedeværelse gør at vinen har et klart mere europæisk snit over sig. Mere stringent og mindre kompleks, men med masser af rafinerede aromaer.      
  • Epsilon Wines
    Epsilon Wines  Vi skal tilbage til år 2000 for at finde første tilløb til Epsilon Wines. Det var den dag hvor Julie og Aaron Southern havde besluttet sig for at gøre det af med deres 90 år gamle Shiraz-vinstokke, fordi udbyttet var blevet for lavt. De blev standset af en bil med hvinende bremser, hvis chauffør var Jaysen Collins fra nystartede Massena Vineyards. Jaysen ville købe druerne fra de gamle stokke, og den var Julie og Aaron med på, – siden har der udviklet sig et stærkt venskab mellem de to Massena-drenge Jaysen og Dan, og Julie og Aaron. Aaron og hans kone Julie havde dyrket vin siden 1994, men altid solgt deres druer til Fosters, eller Mildara Blass som de hed engang. Det blev der nu lavet om på. Andet tilløb kom i 2004 da Julie og Aaron fik overtalt Dan og Jaysen til at hjælpe dem med at producere deres egen Shiraz. I første omgang mest for sjov, men da vinen fik gode anmeldelser både nationalt og internationalt fik de smag for mere. Årgang 2005 Shiraz blev belønnet med 94 point af Robert Parker og blev revet væk, – Epsilon Wines var en realitet!
  • Frankland Estate
    Frankland Estate Frankland Estate blev grundlagt af Barrie Smith og Judi Cullam i 1988, og det var ingen tilfældig beslutning. Der var indikationer af, at deres gård lå på en plet, som var ganske velegnet til vinproduktion. Vingården ligger ved Frankland River i Great Southern distriktet i Western Australia. Det milde klima, giver en anden type vin end man er vant til fra Australien. Rigtig koldt er her jo ikke. Men det er uden sidestykke den køligste og vådeste vindyrknings-region på det australske kontinent.  Der var allerede vinavlere ved Frankland River, og de havde stort held med at dyrke Riesling. Men også Shiraz og Cabernet Sauvignon har vist sig at arte sig i det milde klima. ”The Isolation Ridge” vineyard omkranser vingården og blev grundlagt i 1988, og er tilplantet siden, så den i dag udgør i alt 30 hektar. Vinmarken ligger på en højderyg bestående af malm, overfladejorden er gruset, på en undergrund af ler – her kunne i princippet ikke dyrkes meget andet end vin. Druerne til Rocky Gully-vinene og enkeltmarks-Riesling-vinen "Netley Road" opkøbes af andre vinbønder i Frankland River.   Læs mere om Frankland Estate på vores blog VinUnderLup.dk
  • JC´s Own
    JC´s Own, Barossa ValleyInteressen for at gære ting begyndte i et vaskehus på universitetet. Jaysen Collins eksperimenterede på livet løs, og frembragte bedre og bedre øl, som gjorde, at vaskehuset blev samlingssted for med-studerende. Øllet blev døbt “JC´s Own”. Det var jo egentlig handel Jaysen studerede, men fascinationen af gæringsprocessen, det skabende, og velsmagen forfulgte ham. Det var derfor ikke noget stort skridt for ham at tage, da hans mangeårige ven Dan Standish foreslog at de skulle starte vinproduktion sammen. Dette blev starten på en fremtidig levevej, da Jaysen og Dan Standish startede Massena Vineyards. Siden er Jaysen blevet eneansvarlig for vinene fra Massena. Han har ført stilen i vinene videre, i et forsøg på ikke at skræmme de trofaste kunder væk. Det har dog efterladt Jaysen med lysten til at udfordre sig selv, og at eksperimentere noget mere end han følte Massena-navnet tillod. Derfor startede han sin egen legeplads, som naturligvis skulle opkaldes efter de øl han var så berygtet for i sin studietid: “JC´s Own”. Læs mere om JC´s Own her