Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Fragt
Der er 12 varer.

Argentinske vine

Man mener at kunne sige med sikkerhed at den første vinmark i Argentina blev beplantet i 1557. Man kan vel med nogen ret sige, som europæer, at vindyrkning er et nyere fænomen i Argentina. På trods af dette, så er landet i dag et af de mest produktive vinlande i verden, og vel nok et af de vinlande i verden hvor udviklingen er gået stærkest inden for de seneste 10 år. Der er kommet moderne teknologi, nye idéer og vel vigtigst af alt, penge til argentinsk vindyrkning. Det er ikke længere siden end 1996, at Wine Spectator omtalte Argentina som en ”sovende gigant”. Det ville være synd at bruge de samme ord i dag. Grotesk nok, så var det da argentinsk økonomi lå mest i ruiner, at ”giganten” vågnede. Pludselig var Argentina et af de billigste lande at investere i for internationale vinfirmaer, og de fandt hertil fra stort set alle verdensdele.
 
Rent klimatisk så minder de argentinske vinmarker en del om dem man finder i Chile på den modsatte side af Andesbjergene. Mendoza, som er Argentina´s vigtigste vinregion ligger da også på samme breddegrad som Santiago og Chile´s vigtigste vinregion: Maipo Valley. Det er kombinationen mellem stegende hede dage, lav luftfugtighed og kølige nætter der er hemmeligheden bag de nærmest uhørt sunde og velsmagende druer der skabes på disse kanter. Den lave luftfugtighed skyldes, at det nødvendige vand sjældent kommer som regn, det kommer som smeltevand fra Andesbjergene.

Se vores sortiment fra Pulenta Estate i Mendoza.

Underkategorier

  • Pulenta Estate
    Pulenta Estate Mendoza er inddelt i flere underregioner, Pulenta Estate er beliggende i de højt beliggende marker omkring byen Lujan de Cuyo syd for Mendoza by. Området kaldes også Alto Agrelo. Markerne ligger i 800-1100 meters højde, hvilket gør klimaet særdeles velegnet til de gamle Bordeaux-druer: Petit Verdot, Cabernet Franc, Malbec og Sauvignon Blanc. Ingen af disse druer holder af for megen varme og de har det heller ikke godt med høj luftfugtighed - da de let angribes af råd.  Læs mere om Pulenta Estate på vinunderlup.dk