Fragt

Søg vin på land

Der er ingen varer

Søg vin på land

Propperiet indkøber kun vin fra vinproducenter med passion og kærligehed for det de producerer. Vi importerer vin fra 10 forskellige lande med hver deres unikke smag og druesorter.
Vi finder selv vinene, og besøger vores leverandør. Det giver os et godt indblik i produktionen, men også meget langvarige venskabelige forhold. 
 
Vi importerer vine fra:
Argentina
Autralien
Frankrig
Italien
Portugal
Spanien
Tyskland
Ungarn
Østrig
New Zealand
 
 
 

Underkategorier

  • Argentina
    Argentinske vine Man mener, at den første vinmark i Argentina blev beplantet i 1557. Så man kan med rette sige, at vindyrkning er et nyere fænomen i Argentina. På trods af dette, så er landet i dag et af de mest produktive vinlande i verden, og vel nok et af de vinlande i verden hvor udviklingen er gået stærkest inden for de seneste 10 år. Der er kommet moderne teknologi, nye idéer og produktudvikling - og vigtigst af alt, penge til argentinsk vindyrkning. I 1996 omtalte Wine Spectator Argentina som en ”sovende gigant”. Det ville være synd, at bruge de samme ord i dag, hvor Argentina har bevist sin kvalitet og styrke i vinbranchen. Måske var det vores alle sammens held at Argentisk økonomi har ligget i ruiner, for det var da det stod værst til, at internationale vinfirmaer fik øjenene op for billige investeringer, og det hjalp økonomien og vinen godt på vej.    Rent klimamæssigt så minder de argentinske vinmarker en del om dem man finder i Chile på den modsatte side af Andesbjergene. Mendoza, som er Argentina´s vigtigste vinregion ligger da også på samme breddegrad som Santiago og Chile´s vigtigste vinregion: Maipo Valley. Det er kombinationen mellem stegende hede dage, lav luftfugtighed og kølige nætter der er hemmeligheden bag de nærmest uhørt sunde og velsmagende druer der skabes på disse kanter. Der er lav luftfugtighed, og regn kommer der ikke meget af, så vinstokkene får vandet fra Andesbjergene når smeltevandet løber ned.Se vores sortiment fra Pulenta Estate i Mendoza.
  • Frankrig
    Franske vine Laurent Delaunay er oprindeligt fra Bourgogne men købte denne ejendom af ægteparret Abbotts for at føre deres job videre. Abbotts & Delaunay - leverer saftige vine med stor elegance. Navnet Leflaive er ubetinget et af de mest respekterede i Bourgogne. Respekten er klart skabt på basis af vinene fra Domaine Leflaive, men Olivier vil og kan også lave stor vin.Englænderen Robert Eden´s vingård "Chateau Maris" er opført i hamp og beliggende i Minervois Grand Cru "La Liviniere". Nogen taler om økologi og biodynamik - Robert Eden fører det ud i livet på fornemste vis.  Domaine de la Metairie d´Alon i Limoux er en Bourgogne-mands drøm, om at producere Pinot Noir og Chardonnay, der kan måle sig med Bourgogne - men til en langt lavere pris. Det lykkes for ham - smag selv..De Grenache og Syrah vine, der produceres langs Rhône floden i det sydøstlige Frankrig vil altid stå som en god reference for vin verden over! Ingen fest uden bobler! Champagne-området figurerer stadig som boblevinens hjem, og ikke uden grund. Der findes mange alternativer, men champagne vil være dronningen af boblerne.   Et fransk område, som må siges at have historie og renomme med sig. Cabernet Sauvignon og Merlot dyrkes i hele verden, men kun i Bordeaux ender de med at smage som Bordeaux. Man tager aldrig fejl.  Det sydvestlige Frankrig kan andet end producere rødvin. I Gascogne producerer Domaine Uby uimodståelige hvid- og rosé-vine til hverdagspriser - det er frisk og virkelig en god oplevelse.  
  • Italien
    Monte del Fra er beliggende i Sommacampagna lidt syd for Garda-søen i vinområdet Custoza. Her skabes skønne hvide- og rose-vine, både med og uden bobler. Monte del Fra opkøbte i 1997 ejendommen Lena di Mezzo nær byen Fumane i Valpolicella Classico. Målet var at skabe top-Valpolicella og Amarone. Målet er nået!Lige syd for Gardasøen, i byen Peschiera del Garda, ligger vingården Ottella. Vinområdet hedder her Lugana og kan som nabo-området Custoza, producere fantastisk let drikkelige vine. Ottella opkøbte i 2013 vingården Ripa della Volta i Valpolicella. Fra lavt udbytte på stejle terrasser høster de druerne til de to fantastiske vine de laver her: Ripasso og Amarone.  La Bioca i Serralunga d´Alba, producerede sin første årgang Barolo i 2012. Vinmager Bisso har erfaringer fra bl.a. Vietti og er af den gamle skole. Det er transparante vellagrede Nebbiolo-vine af høj klasse, der skabes. Ejer og vinmager Roberto er af den gamle skole. Derfor anvender han stadig historiske Chianti-druer som Cannaiolo og Mammolo. Han skaber solide vellagrede vine. Ærke-klassisk Chianti.
  • Tyskland
    Johannes Jülg er vokset op på den fransk/tyske grænse. Hans vine er en god blanding af fransk tradition og tysk innovation. Man kunne også kalde det moderne Alsace, selvom man ikke må... Weingut Schmitges i Erden producerer moderne og delikat Riesling, der kombinerer syre, sødme og mineralitet. Topvinene er fra Erdener Prälat og Erdener Treppchen, gæret på fade af granit.   Karl Erbes fra Ürzig er leverandør af de mest klassiske Mosel vine i vores sortiment. Det er vine med restsødme, og fyrigt krydderi fra den røde skifer på Würzgarten. Weingut Franzen er beliggende i Bremm for foden af europa´s stjeleste vinmark Calmont. Kilian og Angelina producerer tør Riesling gæret på naturgær.  Den tyske udgave af Pinot Noir, som i vores naboland kaldes Spätburgunder, produceres med så stor dygtighed og akkuratesse hos Burggarten, at man af og til tror man drikker vin fra Beaune. Endnu en Spätburgunder specialist. Markus og Tanja Wöhrle fra Baden, producerer vine på Bourgogne-druer, der smager som kom de fra Bourgogne. 
  • Portugal
       
  • Australien
    Australsk VinEpsilon Wines bestående af parret Julie & Aaron Southern besidder marker i det nordvestlige Barossa ved byen Greenock. Her dyrkes primært mørk og saftig Shiraz, der også produceres som hedvin.Massena Vineyards henter druer forskellige steder i Barossa og Eden Valley. Huset producerer ærke-australske vine med saft og kraft, men forstår at forene saften med syre og friskhed.Fra Frankland Estate ved kølige Frankland River kommer noget af Australiens bedste Riesling. Shiraz fra området er køligere og lettere, mere Rhône-agtig end i Barossa.  Chambers Rosewood Winery producerer nogle af denne verdens mest spændende hedvine på Muscat og Pinot Gris, som i denne afkrog hedder Muscadelle.    Jaysen Collins følte sig lidt låst af Massena vinene. Der var ikke rigtig plads til at lege. Derfor startede han JC´s Own, hvor han eksperimenterer med høst- og produktionsmetoder. Her skal du forvente det uventede.   
  • Spanien
  • New Zealand
    NEW ZEALAND   ALANA ESTATE Vingården er beliggende i Martinborough på den sydlige del af nord-øen i New Zealand. Gården og markerne er etableret i et gammelt flodleje, med en meget gruset jordbund. Klimatisk er Martinborough ret enestående. Det er et såkaldt kold-klima område, men med den kæmpe fordel, at sommer og efterår er tørre og solrige, godt skærmet af Tararua og Rimutaka bjergkæderne. Her kan være varme dage på 32-34 grader, men altid kølige nætter (10 grader), det bidrager til en lang modnings-sæson, som især er vigtig når der skal produceres god Pinot Noir.   Netop Pinot Noir er husets specialitet. Alt arbejde i marken foregår manuelt, alle parceller høstes og vinificeres for sig, alle fade holdes adskilt - indtil det øjeblik hvor winemaker Alex Craighead skal sammensætte de endelige blends. Her er det håndværk der tæller, intet andet. Den Pinot Noir der kommer ud af arbejdet og omgivelserne er intet mindre end fantastisk. Ingen oversøisk marmelade her. Ren, frisk, saftig Pinot Noir, som skabt til at forkæle smagsløg.   Læs mere om Alana Estate her
  • Østrig
    Et eksempel på den nye generation af vinmagere i Østrig, der forstår at iscenesætte grüner veltliner. Parret Else Zuschmann & Peter Schöfmann, producerer vine med skindkontakt, gæret på naturgær og med lang tids lagring på gærresterne. Det er vine med stor  koncentration og typicitet.  Et andet par, som også lader deres kærlighed til vinen og regionen skinne igennem, er Ehmoser, som producerer strålende grüner veltliner og riesling præget af rank syre og flot krydderi.
  • Ungarn