Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Søg vin på land

Der er ingen varer

  
    
 
 

Underkategorier

  • Argentina
    Argentinske vine Man mener at kunne sige med sikkerhed at den første vinmark i Argentina blev beplantet i 1557. Man kan vel med nogen ret sige, som europæer, at vindyrkning er et nyere fænomen i Argentina. På trods af dette, så er landet i dag et af de mest produktive vinlande i verden, og vel nok et af de vinlande i verden hvor udviklingen er gået stærkest inden for de seneste 10 år. Der er kommet moderne teknologi, nye idéer og vel vigtigst af alt, penge til argentinsk vindyrkning. Det er ikke længere siden end 1996, at Wine Spectator omtalte Argentina som en ”sovende gigant”. Det ville være synd at bruge de samme ord i dag. Grotesk nok, så var det da argentinsk økonomi lå mest i ruiner, at ”giganten” vågnede. Pludselig var Argentina et af de billigste lande at investere i for internationale vinfirmaer, og de fandt hertil fra stort set alle verdensdele.   Rent klimatisk så minder de argentinske vinmarker en del om dem man finder i Chile på den modsatte side af Andesbjergene. Mendoza, som er Argentina´s vigtigste vinregion ligger da også på samme breddegrad som Santiago og Chile´s vigtigste vinregion: Maipo Valley. Det er kombinationen mellem stegende hede dage, lav luftfugtighed og kølige nætter der er hemmeligheden bag de nærmest uhørt sunde og velsmagende druer der skabes på disse kanter. Den lave luftfugtighed skyldes, at det nødvendige vand sjældent kommer som regn, det kommer som smeltevand fra Andesbjergene.Se vores sortiment fra Pulenta Estate i Mendoza her 
  • Frankrig
    Franske vine Laurent Delaunay er oprindeligt fra Bourgogne men købte denne ejendom af ægteparret Abbotts for at føre deres job videre. Abbotts & Delaunay - leverer saftige vine med stor elegance. Navnet Leflaive er ubetinget et af de mest respekterede i Bourgogne. Respekten er klart skabt på basis af vinene fra  Domaine Leflaive, men Olivier vil og kan også lave stor vin.Englænderen Robert Eden er økolog til fingespidserne. Hans vingård "Chateau Maris" er opført i hamp og beliggende i Minervois Grand Cru "La Liviniere". Det sydvestlige Frankrig kan andet end producere rødvin. I Gascogne producerer Domaine Uby uimodståelige hvid- og rosé-vine til hverdagspriser.   De Grenache og Syrah vine, der produceres langs Rhône floden i det sydøstlige Frankrig vil altid stå som en reference for vin produceret på disse druer verden over! Ingen fest uden bobler! Champagne figurerer stadig som boblevinens hjem, også selvom alternativerne bliver flere og flere. Endnu et fransk område, som må siges at have historien og renommeet med sig. Cabernet Sauvignon og Merlot dyrkes i hele verden, men kun i Bordeaux ender de med at smage som Bordeaux.  Overset klasse producent fra Côte de Nuits. Hervet og Anne Sigaut er bosiddende i Chambolle Musigny, lige midt imellem de marker de producerer fra.
  • Italien
    Monte del Fra er beliggende i Sommacampagna lidt syd for Garda-søen i vinområdet Custoza. Her skabes skønne hvide- og rose-vine, både med og uden bobler. Monte del Fra opkøbte i 1997 ejendommen Lena di Mezzo nær byen Fumane i Valpolicella Classico. Målet var at skabe top-Valpolicella og Amarone. Målet er nået!Camilla Rossi Chauvenet overtog sin mormors ejendom i starten af årtusindeskiftet og kastede sig hovedkuls ud i, at producere vin i Valpolicella. Ejendommen er unik, og vinene ligeså. Få vine fra Valpolicella har samme elegance. Lige syd for Gardasøen, i byen Peschiera del Garda, ligger vingården Ottella. Vinområdet hedder her Lugana og kan som nabo-området Custoza, producere fantastisk let drikkelige vine.  La Bioca i Serralunga d´Alba, producerede sin første årgang Barolo i 2012. Vinmager Bisso har erfaringer fra bl.a. Vietti og er af den gamle skole. Det er transparante vellagrede Nebbiolo-vine af høj klasse, der skabes. Tag jer i agt i Champagne! Området Franciacorta kommer stormende med mousserende vine af høj klasse. Mindre syrlige, en anelse mere frugt - charme på flaske.    Ejer og vinmager Luca Brunelli skaber tætte og komplekse vine på Sangiovese Grosso. Hans Brunello kan leve meget, meget længe.   Ejer og vinmager Roberto er af den gamle skole. Derfor anvender han stadig historiske Chianti-druer som Cannaiolo og Mammolo. Han skaber solide vellagrede vine. Ærke-klassisk Chianti. 
  • Tyskland
    Von Othegraven er VDP producent ved Saar floden, biflod til Mosel. Herfra leveres robuste Riesling-vine med stort lagringspotentiale. Schmitges er medlem af Bernkasteler Ring og producerer moderne og delikat Riesling, der kombinerer syre, sødme og mineralitet.   Karl Erbes er leverandør af de mest klassiske Mosel vine i vores sortiment. Det er vine med restsødme, og fyrigt krydderi fra den røde skifer på Würzgarten. Franzen er medlem af Bernkasteler Ring. Ungt par, der producerer tør Riesling gæret på naturgær.  Spätburgunder er ved at blive det nye sort. Den tyske udgave af Pinot Noir produceres med så stor dygtighed og akkuratesse hos Burggarten, at man af og til tror man drikker vin fra Beaune. Endnu en Spätburgunder specialist. Markus og Tanja Wöhrle fra Baden, producerer vine på Bourgogne-druer, der smager som kom de fra Bourgogne. 
  • Portugal
       
  • Australien
    Australsk VinEpsilon Wines bestående af parret Julie & Aaron Southern besidder marker i det nordvestlige Barossa ved byen Greenock. Her dyrkes primært mørk og saftig Shiraz, der også produceres som hedvin.Massena Vineyards henter druer forskellige steder i Barossa. Huset producerer ærke-australske vine med saft og kraft, men forstår at forene saften med syre og friskhed.Fra Frankland Estate ved kølige Frankland River kommer noget af Australiens bedste Riesling. Shiraz fra området er køligere og lettere, mere Rhône-agtig end i Barossa.  Chambers Rosewood Winery producerer nogle af denne verdens mest spændende hedvine på Muscat og Pinot Gris, som i denne afkrog hedder Muscadelle. 
  • Sydafrika
        
  • Spanien
  • New Zealand
    NEW ZEALAND   ALANA ESTATE Vingården er beliggende i Martinborough på den sydlige del af nord-øen i New Zealand. Gården og markerne er etableret i et gammelt flodleje, med en meget gruset jordbund. Klimatisk er Martinborough ret enestående. Det er et såkaldt kold-klima område, men med den kæmpe fordel, at sommer og efterår er tørre og solrige, godt skærmet af Tararua og Rimutaka bjergkæderne. Her kan være varme dage på 32-34 grader, men altid kølige nætter (10 grader), det bidrager til en lang modnings-sæson, som især er vigtig når der skal produceres god Pinot Noir.   Netop Pinot Noir er husets specialitet. Alt arbejde i marken foregår manuelt, alle parceller høstes og vinificeres for sig, alle fade holdes adskilt - indtil det øjeblik hvor winemaker Alex Craighead skal sammensætte de endelige blends. Her er det håndværk der tæller, intet andet. Den Pinot Noir der kommer ud af arbejdet og omgivelserne er intet mindre end fantastisk. Ingen oversøisk marmelade her. Ren, frisk, saftig Pinot Noir, som skabt til at forkæle smagsløg.   Læs mere om Alana Estate her
  • Østrig
    Druen grüner veltliner er Østrigs dronning og vigtigste druesort. Den grønne drue byder på alt fra syrerige, ranke og friske vine til komplekse, spicy og full bodied udgaver, og egner sig i høj grad til mad. Ud over at være den vigtigste drue, er det også Østrigs mest plantede, med hele 31 % af vinmarkarealet. En ny generation af vinmagere er ved at løfte den østrigske dronning ud af sin dvale og løfte hende op til at skabe sande mesterværker. De unge producenter har øje på kvaliteten og kærligheden til deres vine. Glimrende eksempler på den nye generation af vinmagere, der forstår at iscenesætte grüner veltliner, er parret Zuschmann & Schöfmann, hvis kærlighed til hinanden og vinen skinner igennem i alle deres produkter, som viser koncentration og typicitet. Et andet par, som også lader deres kærlighed til vinen og regionen skinne igennem, er Ehmoser, som producerer strålende grüner veltliner og riesling præget af rank syre og flot spice. Der har været en tendens til, at Østrigsk vin skulle komme fra de stejle skråninger i Wachau eller Kremstal. Men den ny generation af vinmagere er fuldstændig ligeglade med hvad tendenserne siger. De ved nemlig, at de kan producere stor vin, og det kan de især i de bløde bakker i upåagtede områder som Wagram og Weinviertel. Direkte adspurgt om hvad Wagram har at byde på, som Wachau og Kremstal ikke har, svarer Josef Ehmoser uden tøven: "Löss". Læs mere om Zuschmann og Schöfmann her

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.6 / 10 stjerner på baggrund af 89 anmeldelser på Trustpilot