2017 Riesling Cremant, Schmitges, Mosel Se fuld størrelse

2017 Riesling Cremant, Schmitges, Mosel

Jo, en mousserende vin fra Mosel kan godt hedde Cremant. Hvis den er produceret af ”free run juice” – altså den most, der løber fra druerne før de presses. Denne most indeholder færre bitterstoffer end den man presser. Og så skal vinen have gennemgået en 12 måneders flaskegæring. Så er det en Cremant. Dette er en helt eminent, næsten arrogant udgave af slagsen.

Vinen har en flot mousse, dufter af ananas, fersken og syltet citron i. Fyldig og delikat frugtsmag med et snert eksotisk frugt og frisk vedholdende syre, der letter og gør vinen sensorisk tør. Eftersmagen byder på lidt tørret abrikos. Voluminøs og delikat, og så alligevel frisk og læskende. Et super alternativ til Champagne.

Alkohol: 12,5%
Restsødme: 8,9 gr/ltr

Flere detaljer

0759119100

DKK 249,00

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2017 Riesling Cremant, Schmitges, Mosel3 -25%

Det skrev de om 2016:

6 stjerner på Flaskehalsen.nu
Morten Wamsler skriver: "Vinen byder på en fyldig smag, der er præget af al den bedste frugt, vi kender fra Riesling-hvidvine, og med en stor og blød smag, der dog undgår at blive decideret sød. Det gør denne Cremant til en helt fantastisk omgang bobler, som jeg er knald-forelsket i."

90 point i Ekstra Bladet
Thomas Rydberg skriver: "Flotte ferskennoter i duften. Moden let hengemt pærer og æblenoter. Blomster og krydret i smagen med en flot syre. Pænt balanceret og en flot mousse med en lang afslutning. Spændende vin."

5,5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Det er blød og meget smagfuld cremant, hvor der er en fin balance mellem syre og søde. Det bliver ikke for sødt, for vinen er fortsat til den tørre side og det er kombineret med lidt citrus, mineraler samt æbler og pærer. Synes endda, at 2015'eren er endnu bedre end 2014'eren ... og samtidig er det langt bedre end mange dyrere champagner."

  • Type Mousserende vin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2017
  • Wine name Riesling Cremant
  • Winery name Weingut Schmitges
  • Country Tyskland
  • Grape Riesling

Kunder, der købte denne vare, købte også: