2019 Prälat Privat Reserve, Weingut Schmitges, Mosel Se fuld størrelse

2019 Prälat Privat Reserve, Weingut Schmitges, Mosel

UGENS VIN - 6 stjerner fra Ekstra Bladet: 
Intens krydret næse. Sødmefuld i smagen med en flot koncentration pakket ind af en flot syre og masser af fersken, røde æbler og blomsternoter. Mange lag og en flot kompleksitet. Kan med fordel gemmes nogle år. 

6 stjerner fra Houlberg:

"Kan den gode Weingut Schmitges også lave søde vine på Riesling? Ja det tror jeg nok. Denne 2019 Erdener Prälat Riesling Privat Reserve er fin bevisførelse ... det smager bare brillant.
Hold nu op ... op af glasset, ud i rummet og ind i snuden drøner de herligste aromaer med inderlighed, gule æbler, lettere tropisk frugt, meget delikat, let og sart. Jeg fornemmer lidt fadpræg ... i hvert fald lidt vaniljekiks, svag sødme, lidt kalkede noter og du fornemmer allerede, at dette er stor og sød Mosel Riesling.
I munden er vinen endda en del sødere end jeg havde forventet, klart med masser af den karakteristiske Mosel sødme, men samtidig fyldig, fin, rund, cremet med modne gule æbler, abrikos og fersken. Dernæst kommer der en fyldig syre rullende ... og lige når du tror, at den skal til at kamme over, så trækker den sig høfligt tilbage, forstår lige at markere, balancere og det virker bare så overbevisende elegant.
Og lige præcis dosering er vitterlig denne vins styrke ... der er lige tilstrækkelig af alle elementer uden nogle dominerer. Der er fyldig eksotisk frugt, grillede citroner, salte mineraler, saftige æbler, lidt grape, en drilsk fed syre ... men alt doseret til perfektion og måske derfor har Schmitges kaldt den Private Reserve og gemt den til familien ..."

11,0% alkohol
30 g/l restsukker
8,5 g/l syre

1509104112

DKK 524,25

Nedsat pris!

-25%

DKK 699,00

  • Type Halvtør hvidvin
  • Volume Magnumflaske 1,5 liter
  • Vintage 2019
  • Winery name Weingut Schmitges
  • Country Tyskland
  • Grape Riesling
  • Region Mosel