Fragt
2012 Pinot Noir Limited Release, Alana Estate, Martinborough, New Zealand Se fuld størrelse

2012 Pinot Noir Limited Release, Alana Estate, Martinborough, New Zealand

6 stjerner på Finansbureauet.dk
Claus Fledelius skriver: "Utrolig elegant og forførende Pinot Noir med brombær og blommer indhyllet i støvsky og mellemfyldig og cremet mund med tilpasse mængder af tobak, lakrids og Herbes de Provence pakket ind i silkebløde tanniner. Pinot Noir når det er bedst."

90 point i DinVinguide
Mads Jordansen skriver: "Et lidt animalsk præg omslutter den friske kirsebærfrugt og det mineralske præg. Tør, rank, syrefrisk frugt med et gennemgående mineralsk præg og tør tannisk afslutning. Flot balance og kompleksitet." 

91 point på Winefactory.dk

Der er intet, simpelthen intet, der afslører, at denne vin har sin oprindelse i New Zealand. Den ser ud, dufter og smager som top Pinot Noir fra Beaune. Den dufter af overmodne jordbær, hvid chokolade, tørrede figner, appelsinskal og let viol. Smagen er rank og sødmefuld og let krydret som en Beaune. Man tygger på en jordet, let sødligt krydret eftersmag rigtig længe. Et absolut brag af en vin, som er alle pengene værd. 

Pinot Noir fra de bedste parceller på Alana Estate´s marker. Vinen er gæret på naturgær. 30% af druerne gennemgår det der hedder "whole bunch fermentation". Hele klaser (inklusive stilke) fyldes i en tønde og gæringen forløber på den måde ekstremt langsomt, da skindet på de enkelte druer kun med tiden brister og dermed bidrager med sukker til gæren. Der opnås på denne måde en delikat frugt og en flot lidt urtet aroma, og samtidig bidrager stilkene med tannin til vinen. Efter endt gæring har vinen tilbragt 18 måneder på franske egetræsfade, primært fra Allier-skovene, 30% af fadene var nye.

Alkohol: 13,5%

0757790300

DKK 499,00

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2012 Pinot Noir Limited Release, Alana Estate, Martinborough, New Zealand3 -10%