2018 Naturaleza Salvaje, Garnacha Blanc, Bodegas Azul y Garanza, Navarra, Spanien Se fuld størrelse

2018 Naturaleza Salvaje, Garnacha Blanc, Bodegas Azul y Garanza, Navarra, Spanien

René Langdahl skriver på sin blog:
"Et highlight fra bordene på Winemarket var bl.a. denne vin. Flydende mineralitet, pæresaft, mere sten, mere metal, moderat syre, men forbavsende trodsig friskhed. "

5 stjerner Gastromand (BEDSTE HVIDVINSKØB):
Spansk orangevin fra amfora kan godt provokere adskillige naturvinsfordomme, men de kommer alle til skamme her. Der er ikke meget næse på den ravgule og uklare vin, men munden er til gengæld meget gavmild med lige dele parfumeret frugt og stålsat syre, der niver behageligt. En nærmest insisterende saftig vin med et diskret afsluttende tannisk bid.

Maria Barrena er indædt tilhænger af økologi og biodiversitet. Ikke kun i vinmarken, men så sandelig også i produktionslokalet. Derfor er hun begyndt at eksperimentere med vinproduktion uden brug af svovl. Svovl dræber en del af de mikroorganismer, som er med til at omdanne druemost til vin, og er dermed med til at påvirke vinens smag. Når man smager denne Garnacha Blanc, så forstår man hvor hun vil hen. Vinen har en helt anden karakter end konventionel vin. Her er pære, overmoden banan og en spicy let støvet karakter. Vinen smager behageligt, meget rent, med let bitterhed fra macereringen på skaller. Vinen holder blot 11,5% alkohol grundet tidlig høst.

Druerne er fyldt i en amphora af ler, hvor most har macereret på skaller i 7-8 dage. Dette gøres for at trække smag og tannin ud af skallerne. Tannin er vigtig i en vintype som denne, da tanninen er eneste "konserverings-middel". Dernæst har mosten gæret udelukkende ved hjælp af den naturlige gær der sidder på druerne.

Alkohol 11,5%

0757157100

DKK 199,00

  • Type Hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2018
  • Wine name Naturaleza Salvaje
  • Winery name Azul y Garanza
  • Country Spanien
  • Grape Garnacha Blanc
  • Region Navarra

Kunder, der købte denne vare, købte også:

7 andre varer i samme kategori: