2016 SRC Etna Rosso Se fuld størrelse

2016 SRC Etna Rosso

93+ på The Wine Front
"Sniffs of ash, smoke, coffee grounds, red cherry and clove, wild alpine herbs, fresh cherry juice and pomegranate. Tannins are thunderous yet succulent, the wine is medium weight, ash-hewn and volcanic, set from the start in a web of dustiness, finishes with a licking-pumice like finish. Brooding fruit, yet lift with wild fennel and wild mint in detail. Fantastic." 

92 point i Din Vinguide

5 stjerner på Gastromand.dk
"Nerello dufter som en blanding af pinot noir og messinglysestage, der gør den her også, iblandet lidt Blue Jeans lakridser og lavendelsæbe. I like. Munden er juicy ”som fan” med lige dele herlig tannisk tørhed og syre."

Naturvin fra Etna produceret i samarbejde med belgieren Frank Cornelissen, der er lidt af en kult-figur indenfor naturvin.

Vinen er produceret på druen Nerello Mascalese i 600 meters højde i den mineralholdige vulkanske jord. Naturligvis gæret på naturgær, lagring på ler amporaer, ingen filtrering og uden tilsætning af svovl. Alt er foregået med så lille indgriben i naturens gang som muligt.

Højdemeterne på Etna gør, at druerne får masser af sol og varme i dagtimerne, men her bliver koldt om natten. Det er med til at bevare en fantastisk flot syre, som giver flot modspil til sødmen i vinen. Når man stikker næsen i glasset er man ikke i tvivl om, at vinen er dyrket et varmt sted, men den sprællevende syre i munden gør, at oplevelsen bliver let og lækker. Her er søde kirsebær i overflod, kardemomme og kanel. Munden smøres i sødmefuld frugt og sund frisk tannin, som bløder op i glasset. Fast bid i eftersmagen med køligt vulkansk krydderi.

Alkohol: 14% 

0756570300

DKK 249,00

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2016 SRC Etna Rosso6 -10%
  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Wine name Etna Rosso
  • Winery name SRC
  • Country Italien
  • Grape Nerello Mascalese
  • Region Sicilien

Kunder, der købte denne vare, købte også:

6 andre varer i samme kategori: