Cremant d´Alsace Breit, Mélanie Pfister Se fuld størrelse

Cremant d´Alsace Breit, Mélanie Pfister

5 Stjerner Extra Bladet:
Citrusnoter i duften. Flot ren i smagen med fersken, citrus og lette blomsternoter. Lang fermentering (30 mdr.) på flaske fornemmes i en flot mousse med brioche noter. Flot syre og længde. En Crement i den klart højere ende. 91

5,5 Thumbs up Houlbergs vinblog:
Det dufter sgu godt ... tænker omgående en tør, krisp og sprød champagne, men det er "kun" en Cremant d'Alsace, men for pokker den dufter godt. Det er gær, ristede hasselnødder, lidt overgæret øl, syrlige æbler, pærer, lemon og en lille snas grape. Det er sgu meget indbydende og tør aroma.
I munden er boblerne tætte og små, hvilket gør vinen cremet og blød, men det er fortsat knastørt og selv en lille sødme for ikke lov at bestemme noget som helst. Boblerne er vedholdende, tætte, fine og bliver ved med at fylde munden meget nænsomt. Der er sure æbler, pærer, fersken ... absolut også en smule bitter grape, nødder som giver ristede og runde smage og fin blid og let afslutning.

6 Stjerner Den korte Avis
Crémant d´Alsace eller Breit som Melanie kalder den er produceret på druerne, Chardonnay og Pinot Auxerrois. Sidstnævnte går også under betegnelsen Pinot Blanc. Vinen har en flot mousse, en pæn diskret frugt i næsen, samt en god fylde og en behagelig dvælende eftersmag i munden. Vinen er tør og har tilbragt min. 30 måneder på gærresterne. Den er velegnet som apèritif eller som ledsager til diverse forretter med fisk eller østers. Vinen bærer navnet Breit, som refererer til marken Hangenbriete, hvor druerne til vinen kommer fra.

Alkohol 12,5%

0751001100

DKK 229,00

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
Cremant d´Alsace Breit, Mélanie Pfister3 -20%

Kunder, der købte denne vare, købte også: