MINIGUIDE TIL VIN OG MAD
Hvad drikker man til hvilken? Eller hvilken drikker man til hvad? For det er bestemt ikke ligemeget - og man kan alt fra ødelægge den gode mad til gøre den gode mad endnu bedre, hvis man vælger enten forkert eller rigtig vin til.
I denne guide får du tip til hvad du drikker til hvilken ret.
Guiden kan hjælpe dig i en bestemt retning, men du skal stadig tænke selv. Tænk på dine saucer og dit tilbehør. Som generelt princip, er det en god idé at styre vinen efter saucen og tilbehøret. Selve kødet har naturligvis også en del smag, især vildt, men det er i høj grad det uden om kødet, som bestemmer. Jo mere sødme i retten, jo mere sødme i vinen. Jo tættere, kraftigere og federe sauce, des kraftigere vin - og omvendt. Men saucen er jo som regel bestemt af kødet. Derfor tager vores guide udgangspunkt i kød-typen.
Hvad skal du servere: