Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Miniguide til vin og mad

Der er ingen varer

MINIGUIDE TIL VIN OG MAD

Hvad drikker man til hvilken? Eller hvilken drikker man til hvad? For det er bestemt ikke ligemeget - og man kan alt fra ødelægge den gode mad til gøre den gode mad endnu bedre, hvis man vælger enten forkert eller rigtig vin til.
I denne guide får du tip til hvad du drikker til hvilken ret.
 
Guiden kan hjælpe dig i en bestemt retning, men du skal stadig tænke selv. Tænk på dine saucer og dit tilbehør. Som generelt princip, er det en god idé at styre vinen efter saucen og tilbehøret. Selve kødet har naturligvis også en del smag, især vildt, men det er i høj grad det uden om kødet, som bestemmer. Jo mere sødme i retten, jo mere sødme i vinen. Jo tættere, kraftigere og federe sauce, des kraftigere vin - og omvendt. Men saucen er jo som regel bestemt af kødet. Derfor tager vores guide udgangspunkt i kød-typen.
 
Hvad skal du servere:
 
  
 

Underkategorier

  • Hårvildt
    HÅRVILDTKødet er let sødligt og det samme er saucen som regel. Derfor skal du bruge en vin, som er mere delikat end den er kraftig og robust. Vine fra varme områder er som regel gode hertil. Gå efter sødmefulde vine med relativt høj alkoholprocent. Her er Propperiet´s forslag:
  • Fjerkræ
    FJERKRÆTil denne kategori kan anvendes både rød, rosé og vildt. Men den røde skal være i den lette ende. Alt efter tilberedningen, så skal man vælge en hvid- eller rosé-vin med mere eller mindre fedme. Et godt krydret kyllingebryst kan sagtens tåle modspil fra en vin med sødme. Er det mere i retning: let salat, så skal vinen være friskere og mere tør.
  • Fuglevildt
    FUGLEVILDTDet smager af mere end kylling og kalkun, men af mindre end hårvildt. Hertil skal findes lette saftige rødvine. Bourgogne er altid et godt sted at lede, men der findes også andre muligheder.
  • Svinekød
    SVINEKØDSvinekød kan tilberedes på mange måder. Kødet i sig selv smager ikke af alverden, men det bliver oftest kombineret med ting, der smager af noget. En grillet, marineret svinemørbrad skal have modspil fra en vin der kan spille lidt med musklerne.
  • Lam
    LAMLam kan ligesom svinkød tilberedes på mange måder. Lam kan være en meget kraftig og sødmefuld ret, hvis det serveres som simremad. Tilberedt i ovn med timian, citronskal og hvidløg bliver det et lidt andet stykke kød, hvor knap så kraftige vine skal i spil.
  • Oksekød
    OKSEKØDUanset hvordan kødet tilberedes, så er fibrene i kødet og smagen medvirkende til, at de solide og kraftige vine må i spil her.
  • Fisk
    FISKFisk kan tilberedes på uendeligt mange måder. Kategorien burde faktisk være inddelt i flere underkategorier. Istedet henviser vi til kategorien: Skaldyr, hvis du skal servere en let fiskeret. Er du ude i noget med mere smag, så er vores bud her:
  • Skaldyr
    SKALDYRDe sprøde og lette hvidvine må i spil. Skaldyrets sarte sødmefulde smag må ikke forstyrres for meget af fadlagrede fede vine. Derfor er følgende vine velegnede:
  • Snacks og salater
    SNACKS OG SALATERDenne kategori er vine, der kan stå for sig selv. De kan nydes som aperitif, til en snack, en let salat, eller bare hygges med på terrassen imens man venter på grillen.
  • Ost
    OSTNår der skal vælges vin til oste, har folk en tendens til at vælge rødvin eller portvin. Det er også fint nok, så længe osten ikke er rødklit eller blåskimmel. Men man skal ikke undervurdere søde hvidvines evne til at gå i spænd med ost. Det søde og syrlige, kontra det salte og fede. Hermed forslag til ostevine - røde som hvide:

Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.6 / 10 stjerner på baggrund af 70 anmeldelser på Trustpilot