2019 Les Hauts de Lalande Blanc, IGP Cité de Carcassonne Se fuld størrelse

2019 Les Hauts de Lalande Blanc, IGP Cité de Carcassonne

6 stjerner på Den Korte Avis
"Sin unge alder taget i betragtning er der en overraskende veludviklet smag af blomst og citrus i glasset, som gør vinen velegnet som velkomstdrink eller som ledsager til retter med hvidt kød som hovedingrediens." 

5 stjerner på Flaskehalsen.nu
"Jeg bliver ganske enkelt himmelhenrykt når en hvidvin tør spille med kroppen og ikke bare krummer sig sammen som en lille fiks nipsting, der snarere antyder små nuancer end rent faktisk tør gå hele vejen. Jeg er imponeret og rigtig glad for denne her hvidvin."

5 stjerner på Winelab.dk
Mads Jordansen skriver: "Floral duft af diskret hyldeblomst og et pift citron. Ret parfumeret og elegant. Olieagtig struktur med grøn pærevingummi. Ret underholdende, ukompliceret og med en struktur og let bitterhed, som er perfekt til lyst kød som fisk og kylling. Godt køb til prisen." 

5 stjerner på Finansbureauet.dk
"Flot Viognier krydret hvidvin med Chardonnay fedme og charme. Flot floral næse og let peberkrydret mund med noter af røg og lynghonning, som slutter af i en lang eftersmag af eksotisk frugt." 

Druerne til denne vin består af et blend af 50% Chardonnay, 30% Viognier og 20% Chasan. Druerne er høstet manuelt, gæret ved lav temperatur og en del af vinen er lagret på nye franske egetræsfade i 6 måneder.

Vinen fremstår som en skøn blanding af kølig frisk blomst og så på den anden side noget dybde og kompleksitet i den let krydrede eftersmag. Den kan med fordel anvendes som aperitif eller til salater og lette retter med kylling.

Domaine Lalande blev grundlagt i det 18. århundrede, i samme tidsrum som Canal du Midi blev anlagt. Canal du Midi gjorde der muligt at sejle fra Middelhavet til Atlanterhavet. Det var en af arkitekterne bag Canal du Midi, Paul Riquet, der byggede og bosatte sig på Domaine Lalande. På daværende tidspunkt omfattede domainet 2000 hektar jordbrug, men efter revolutionen blev det inddelt i mindre parceller. De nuværende ejere Pierre Degroote og Bernard Montariol købte ejendommen i 1996, på daværende tidspunkt var jordbesiddelserne mere beherskede 125 hektarer. Nogle af firmaets bedste marker ligger tæt op ad middelalderbyen Carcassonne, det er fra disse marker denne vin er skabt.

Alkohol: 12,5%

0750031100

DKK 98,10

Nedsat pris!

-10%

DKK 109,00

  • Type Tør hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2019
  • Wine name Les Hauts de Lalande Blanc
  • Winery name Domaine Lalande
  • Country Frankrig
  • Grape 50% Chardonnay, 30% Viognier og 20% Chasan
  • Region Carcassonne

Kunder, der købte denne vare, købte også:

9 andre varer i samme kategori: