2018 Hauteval, Carignan Vieilles Vignes, IGP Saint Guilhem le Désert Se fuld størrelse

2018 Hauteval, Carignan Vieilles Vignes, IGP Saint Guilhem le Désert

5 stjerner i Extra Bladet GODT KØB
Carignan fra gamle vinstokke i det sydfranske. Tør og parfumeret i duft og smag. Imødekommende med sorte kirsebærnoter, lakrids og vanilje i smagen. Spændende vellavet vin. 90 Point

Saint Guilhem le Désert er et relativt ukendt vin-område beliggende lidt nordvest for Montpeller. Området er bakket og bjergrigt og ligger en smule i læ for kølende vinde fra Middelhavet. Så her er varmt, - og tørt.

I dette område stortrives Carignan, og har gjort det i århundreder. Det er derfor ikke svært at finde parceller med gamle stokke, som sætter færre druer, og som øger druernes koncentration. Derfor har Hauteval haft gode muligheder for at skabe en saftig, krydret rødvin, som overrasker med sin kompleksitet til en meget lille pris.

Vinmager på vingården Saint Saturnin, Bruno Raymond, er en ung og initiativrig mand, der konstant søger nye veje. Således får han hvert år i høstperioden besøg af vinmagere fra hele verden, for at udveklse erfaringer og søge input. Hans produktionsmetoder bærer præg af dette, han anvender en god blanding af moderne og gammeldags teknikker. Denne Carignan er høstet manuelt og mosten har gennemgået en 4 dages macerering med skallerne inden gæringen er sat igang. Bruno vælger at macerere før gæring, da det trækker færrest mulige bitterstoffer og mindst mulig garvesyre ud af skaller og kerner. Vinen har ligget 4 måneder på egetræ og stokkene er ca. 40 år gamle.

Alkohol: 13%

Flere detaljer

0750036100

DKK 89,25

Nedsat pris!

-25%

DKK 119,00

Vinanmelderne skrev om årgang 2017: 

6 stjerner i Politiken
"Blød, fyldig og let sødladen rødvin med solvarm, fuldmoden bærkarakter og peberkrydret præg. Forbliver frugtrig og frisk."

5 stjerner og titlen "Godt køb" i Ekstra Bladet
Thomas Rydberg skriver: "Frugtig imødekommende vin med røde bær, lakrids, peber og krydderier. "

5 stjerner på Flaskehalsen.nu
Morten Wamsler skriver: "Det er en meget blød vin, der både i kroppen og i undertonerne har masser af fede frugter og fadfornemmelse. Der er en vis sødme, der dog også får modspil af et solidt krydderi-arsenal, der giver en flot helhed."


5 stjerner på Vinavisen
"Blød og lækker Languedoc-rødvin med læskende frugt og noter af peber, blommer, kirsebær og hindbær. Dertil en sødme, som mange vil være glade for. God til mad - og til at snakke over."

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2017
  • Wine name Hauteval Carignan Vieilles Vignes
  • Country Frankrig
  • Grape Carignan
  • Region Languedoc

Kunder, der købte denne vare, købte også:

9 andre varer i samme kategori: