Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Fragt
2015 Nebbiolo "Sterma", Langhe, La Bioca Se fuld størrelse

2015 Nebbiolo "Sterma", Langhe, La Bioca

Pris ved køb af 3 fl. 128,88 pr. fl.

96 point af Anders Grøndahl
"Den kloge narrer den mindre kloge. På nogle få meter nær er dette en Barolo fra Monforte d’Alba, men den må kun sælges som en Nebbiolo d’Alba. Vær så venlig at hælde den på en karaffel en times tid før, du nyder denne ædle, aromatiske, krydrede og svirpende Nebbiolo-most. Nå? Hvad smager det af? Ja - vi er vist enige!"

91 point på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Frisk og samtidig moden frugt, kølige, lyse bær, lakrids, læder, pikant let bitter tone. Frisk smag med godt bid, fyldig, rank med lang, saftig eftersmag."

Lige syd for Monforte d´Alba har La Bioca sin største markbesiddelse. Området ligger lige uden for DOCG Barolo, og vinene herfra bærer derfor DOC Langhe. Men det skal man ikke lade sig narre af. I årgang 2012 har La Bioca produceret en Nebbiolo fra Langhe, som i intensitet og tannin-struktur er en Barolo værdig. Den store fordel er så, at prisen for en Langhe Nebbiolo er under det halve af hvad en Barolo koster.

Druerne har gennemgået en koldmacerering på 3 dage for at udvinde farve og aroma af skindet. Dernæst er vinen gæret i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Vinene har yderligere macereret med skindet i 12 dage efter endt gæring. Det er i denne periode vinens tannin opbygges, når alkoholen hjælper til med at trække tannin af skaller og kerner. Dernæst har vinen tilbragt 14 måneder på 2-3 år gamle franske egetræsfade for at modnes.

Årgang 2015 er mørk i glasset. Den dufter af store saftige mørke kirsebær, tjære, svesker, roser og læder. I munden er den enormt intens og insisterende. Her er tør mørk frugt, røg, peber, kamfer og et ungdommeligt tannin-bid, der er en Barolo værdig. Vinen vil sagtens kunne ligge både 5 og 10 år endnu. Server den blindt for dine vin-nørdede venner - og de vil skyde på Barolo. 

Alkohol: 14,0%

0756201100

DKK 179,00 inkl. moms

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2015 Nebbiolo "Sterma", Langhe, La Bioca3 -28%
  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2015
  • Wine name Nebbiolo
  • Winery name La Bioca
  • Country Italien
  • Grape Nebbiolo
  • Region Piemonte

Kunder, der købte denne vare, købte også:

14 andre varer i samme kategori: