Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

2012 Nebbiolo "Sterma", Langhe, La Bioca Se fuld størrelse

2012 Nebbiolo "Sterma", Langhe, La Bioca

Pris ved 3 flasker 119,93 pr. fl.

95 point af Anders Grøndahl
"Det smager af Barolo, men er ”kun” en Langhe Nebbiolo. Tæt, kompleks, aromatisk med masser af tobak, trøffel, te, roser og kamfer. Højt ambitionsniveau og høj klasse fra denne avler i Monforte d’Alba." 

91 point i Ekstra Bladet
Thomas Rydberg skriver: "Eksempel på en langhe nebbiolo som har mere dybde end mange barolo vine og eksempel på at man i denne kategori kan finde mange spændende vine, især hvis man går efter de bedre producenter. Sorte kirsebær, tobak, kamfer, krydderier og vanilje i smagen. Yderst velbalanceret med en lang kompleks afslutning." 

90 point og fundvin på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Udviklet duft, kirsebær, lakrids og læder og blomst. Frisk smag, cremet med markeret tannin og syre, fyldig med tør, lang, frugtagtig eftersmag, lidt snerpende med markeret syre."

Lige syd for Monforte d´Alba har La Bioca sin største markbesiddelse. Området ligger lige uden for DOCG Barolo, og vinene herfra bærer derfor DOC Langhe. Men det skal man ikke lade sig narre af. I årgang 2012 har La Bioca produceret en Nebbiolo fra Langhe, som i intensitet og tannin-struktur er en Barolo værdig. Den store fordel er så, at prisen for en Langhe Nebbiolo er under det halve af hvad en Barolo koster.

Druerne har gennemgået en koldmacerering på 3 dage for at udvinde farve og aroma af skindet. Dernæst er vinen gæret i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Vinene har yderligere macereret med skindet i 12 dage efter endt gæring. Det er i denne periode vinens tannin opbygges, når alkoholen hjælper til med at trække tannin af skaller og kerner. Dernæst har vinen tilbragt 14 måneder på 2-3 år gamle franske egetræsfade for at modnes.

Årgang 2012 er stadig meget mørk i glasset. Den dufter af store saftige mørke kirsebær, blomme, peberkorn og sød lakrids. I munden er den enormt intens og insisterende. Munden fyldes med friske mørke bær og et tannin-bid, der er en Barolo værdig. Vinen vil sagtens kunne ligge både 5 og 10 år endnu, men den er helt ærligt svær at holde sig fra, fordi den bare smager vanvittigt godt. Server den blindt for dine vin-nørdede venner - og de vil skyde på Barolo. 

Alkohol: 14,5%

62011

DKK 179,00

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2012 Nebbiolo "Sterma", Langhe, La Bioca3 -33%
  • Vintage 2012
  • Wine name Nebbiolo
  • Winery name La Bioca
  • Country Italien

Kunder, der købte denne vare, købte også:

11 andre varer i samme kategori:
Nyhedsbrev
Fragt
Facebook
Smileyordning

DETAIL

ENGROS

Vurderet 9.6 / 10 stjerner på baggrund af 70 anmeldelser på Trustpilot