2016 Barolo "Aculei", La Bioca Se fuld størrelse

2016 Barolo "Aculei", La Bioca

94 point James Suckling

5,5 point ud af 7 fra Houlberg´s Vinblog:
"Det dufter lækkert og bekræfter måske endda allerede fra første snus, at 2016 er et fantastisk år ... også i Barolo.Der er masser af ung liv i vinen, som i munden både er spændstig, sprælsk, livlig og syrlig med fin stor tørhed, pænt med tanniner, som sætter sig dybt i ganen og efterlader en lang eftersmag med den lyse og syrlige frugt, ribs, rabarber samt lyse kirsebær. I munden er vinen ikke så poleret, men skarp, rå og lidt en usleben diamant, som måske endda bør ligge og modne i kælderen mange år ... hvis man altså kan holde snitterne fra den. Bustet. Jeg kunne ikke"

Vinen er sammensat af Nebbiolo druer fra to parceller i Barolo. Halvdelen af druerne kommer fra marken Gastagni nord for byen La Morra, som er en af de højest beliggende vinmarker i Barolo med sine 530 meter over havoverfladen. Nebbiolo herfra er som regel friskere og mere elegant end andre steder. Den anden parcel "La Crosare" ligger lige syd for byen.

Mosten har gennemgået en kold macerering sammen med skallerne i 3 dage inden gæringen er sat i gang. Gæringen er foregået på rustfri ståltanke og efter endt gæring har vinen hvilet med skallerne i 20 dage. Vinen har dernæst hvilet 22 måneder på en blanding af 500 liters og 300 liters træfade fra forskellige bødkere og med forskellig alder. Den samlede produktion beløb sig i 2016 til 3611 flasker af denne vin.

Vinen dufter af våde roser, kærnemælk, læder, mørke kirsebær, chokolade og lakridsrod. Smagen er på en gang dyb og kompleks og så alligevel sart og fin. Her er masser af tannin. Det er en årgang der uden problemer kan blive 15 år gammel, hvis du drikker den nu kan en dekantering anbefales. Vinen kan vel nærmest beskrives som en feminin udgave af Barolo.

"Aculei" er i øvrigt italiensk for de spidser/nåle, der dækker pindsvinets ryg og som det bruger til at forsvare sig med. Pindsvinet er en del af La Bioca´s logo.

Alkohol: 14%

0756211300

DKK 299,25

Nedsat pris!

-25%

DKK 399,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Wine name Barolo
  • Winery name La Bioca
  • Country Italien
  • Grape Nebbiolo
  • Region Piemonte

Kunder, der købte denne vare, købte også:

15 andre varer i samme kategori: