2012 Barolo "Aculei", La Bioca Se fuld størrelse

2012 Barolo "Aculei", La Bioca

94 point på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Udviklet duft med jordbær, hindbær, læder og lakrids. Meget stram smag med markeret syre og tannin, stor fylde, cremet med tør, lang, lang frugtagtig eftersmag med fin sødme."

18,5/20 af Henrik Oldenburg
"”For en ung Barolo er den overraskende blød og indbydende, men den har også bade små udfordringer i bærsmagen, kærlige bid og små hånddask på smagsløgene i eftersmagen. Det er en kompleks og rig Barolo, der har sin egen, bryske charme. Smagen siger røg, lakrids, tobak, der er meget at glæde sig over, men det vigtigste er, at balancen mellem frugt og tannin er så vellykket. Den forbinder det bedste fra den strenge tradition med den moderne sans for frugtsmag. Det bedste stykke kød er ikke for godt til den.”"

91 point i Din Vinguide
91 point i "Tasted 100% blind"

Vinen er sammensat af Nebbiolo druer fra to parceller i Barolo. Halvdelen af druerne kommer fra marken Gastagni nord for byen La Morra, som er en af de højest beliggende vinmarker i Barolo med sine 530 meter over havoverfladen. Nebbiolo herfra er som regel friskere og mere elegant end andre steder. Den anden parcel "La Crosare" ligger lige syd for byen.

Mosten har gennemgået en kold macerering sammen med skallerne i 3 dage inden gæringen er sat i gang. Gæringen er foregået på rustfri ståltanke og efter endt gæring har vinen hvilet med skallerne i 20 dage. Vinen har dernæst hvilet 22 måneder på en blanding af 500 liters og 300 liters træfade fra forskellige bødkere og med forskellig alder. Den samlede produktion beløb sig i 2012 til 3573 flasker af denne vin.

Vinen dufter af våde roser, kærnemælk, læder, mørke kirsebær, chokolade og lakridsrod. Smagen er på en gang dyb og kompleks og så alligevel sart og fin. Her er velafbalanceret moden tannin. Det er ikke en årgang der vil blive 20 år gammel, men den smager fantastisk nu og vil gøre det de næste 5 år. Vinen kan vel nærmest beskrives som en feminin udgave af Barolo.

"Aculei" er i øvrigt italiensk for de spidser/nåle, der dækker pindsvinets ryg og som det bruger til at forsvare sig med. Pindsvinet er en del af La Bioca´s logo.

Alkohol: 13,8%

0756211300

DKK 299,25

Nedsat pris!

-25%

DKK 399,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2012
  • Wine name Barolo
  • Winery name La Bioca
  • Country Italien
  • Grape Nebbiolo
  • Region Piemonte

Kunder, der købte denne vare, købte også:

15 andre varer i samme kategori: