2019 Lösnicher Försterlay Riesling Spätlese Halbtrocken, Karl Erbes, Mosel Se fuld størrelse

2019 Lösnicher Försterlay Riesling Spätlese Halbtrocken, Karl Erbes, Mosel

5 thumbs up Houlbergs Vinblog:
Næsen er først lidt tung, krydret og kraftig, men med lidt luft i glasset nærmest fordamper noget af det tunge og afslører en fin Riesling, hvor der omgående kommer en snert af lidt petroleum, en elegant kølighed og rankhed, men der er lidt fylde i frugten, sådan tørret fersken, melon og pærer. Selvom der er en halbtrocken, så virker sødmen slet ikke dominerende, men suppleres af nogle grønne elementer.
I munden er der dog god fylde ... lemon og grape bitterhed suppleret med fersken, abrikos og krydderier. Der er både sødme og masser af grape. Syren er tyk, fyldig og krydret, masser af bundtræk og en stor mundfuld. Der er lidt en maskulin Riesling med både biceps, triceps, vaskebræt samt en sød side.

6 stjerner Den korte Avis
Vinslottets nuværende ejer, Stefan Erbes, laver klassiske vine, hvor balancen mellem frugtsyre og sødme munder ud en elegant restsødme, som får de fleste til at dåne. Rieslingen vokser på et område af grå skifer, der tilføjer frugtige aromaer af fersken og abrikos til vinen.

Stefan Erbes søger altid balancen mellem sødme og syre i hans vine, og er klart orienteret mod at udnytte vinenes syre til at opnå restsødme. Han besiddelser ligger næsten alle på Ürziger Würzgarten med undtagelse af denne Lösnicher Försterlay der grænser op til Erdener Treppchen. Undergrunden er grå skifer som giver vinen frugtige aromaer og er en perfekt ledsager til kylling og asiatiske retter.

Restsukker: 17,1 gram
Syre: 6,5 gram
Alkohol: 12,5% 

0759050101

DKK 199,00

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2019 Lösnicher Försterlay Riesling Spätlese Halbtrocken, Karl Erbes, Mosel3 -15%
  • Type Halvtør hvidvin
  • Vintage 2019
  • Winery name Karl Erbes
  • Country Tyskland

Kunder, der købte denne vare, købte også:

8 andre varer i samme kategori:

1 produkter er relateret til dette produkt