2019 Ürziger Würzgarten Feinherb, Karl Erbes, Mosel Se fuld størrelse

2019 Ürziger Würzgarten Feinherb, Karl Erbes, Mosel

5 stjerner på Houlbergs Vinblog:
Smagsmæssigt er det en lækker Riesling med sødmebarometeret åbnet for solens varme. Der er ananas, pærer i honning, mandarin og en olieret krop som på en bodybuilder uden sixpack. Det løber let gennem svælget med pimpegaranti, cremet og venlig ... svagt lige citroner og svag grape til at holde den skinnende bodybuilder i hånden ... og hvor er det smagfuldt.

6 stjerner Den korte Avis:
Vingården blev grundlagt i 1967 af Karl Erbes, og driften af de 5 hektarer vinmarker med udsigt over floden Mosel er i dag lagt i sønnen Stefan Erbes hænder. På de stejlt anlagte terrasser dyrkes udelukkende Rieslingdruer, der vokser på vinstokke, hvis alder går op til 80 år. Alderen på planterne giver en fantastisk balance mellem frugt, syre og mineraler. Et virkeligt pletskud.

5 stjerner i Vinavisen:
En lækker Mosel-hvidvin med en ren og dejlig smag af druen Riesling og en markant sødme, som man må forvente af en Feinherb Mosel. Lang eftersmag. Flasken har skruelåg.

Vel nok den mest traditionelle Mosel-vin i vores sortiment. Stefan Erbes søger altid balancen mellem sødme og syre i hans vine, og er klart orienteret mod at udnytte vinenes syre til at opnå restsødme.
Han besiddelser ligger næsten alle på Ürziger Würzgarten. Marken med den røde skifer. Det er næsten som om skiferens farve går igen i vinen. Det er eksotisk spicy Riesling der kommer herfra.

Vinen byder på lækker sødmefuld næse med papaya og fersken. Smagen er sødmefuld og frisk på samme tid og ender ud i et let krydret bid. En super vin til asiatiske retter.

Restsødme 20 gr./ltr.
Syre 6,8 gr./ltr.
Alkohol: 12%

Flere detaljer

0759050100

DKK 129,00

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2019 Ürziger Würzgarten Feinherb, Karl Erbes, Mosel6 -33%

Det skrev de om 2018:

5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Pænt med sødme, søde krydderier og fedme. Det bliver dog aldrig for kraftigt eller alt for sødt, for vinen har også svag grape, nogen citron og er samlet virkelig smagfuld. Der er nydelse og bællepotentiale."

5 stjerner på Flaskehalsen
"Det er en vin med en pragtfuld og blød duft, mens smagen er fuld af frugt, der får et let modspil fra en smule friskhed. Der er super lækre nuancer og blødhed i smagen, og det er både let at forstå, nemt at gå til – og samtidig udfordrende og aldeles fornuftigt til prisen"

Anmeldelser af årgang 2017:

6/6 stjerner fra Erik Mortensen
”Karl Erbes’ vine på Riesling druen er liflige og sødmefulde med en snert af mineral fra den jernholdige skiferjord, som vinstokkene vokser i. Et fantastisk match til en gang stenbiderrogn med rødløg og creme fraiche eller thaimad."

5/5 stjerner på Vinavisen
"En rigtig dejlig hvidvin med en ekstremt aromatisk duft og smag. Den er ganske let, men kompleks, med fin Riesling-smag og en lille sødme i god balance med syren."

5 stjerner fra Flaskehalsen.nu
"Den er helt frisk fra tapperiet, denne Riesling Feinherb fra den tyske Mosel-producent Karl Erbes. På de vidunderlige marker i Ürziger Würzgarten, hvor druerne har en helt særlig jord at vokse i, er der atter skabt en fremragende Riesling med stor fylde og en sødmefuld stil med fornemmelser af både pærer og ferskner. Sideløbende er der også en ganske klar og ungdommelig syre, der spiller fint imod, og som trækker indtrykket lidt ind mod midten, hvor det bliver lækkert."

5 stjerner fra Winelab.dk
"Skøn, tætpakket Moselfrugt med honningmelon, papaya og saftig, moden gråpære. Masser af lag, stor dybde og kompleksitet. Elegant struktur med en vedholdende, fyldig syre og en rar sødmefuld tyngde. Delikat afsluttende frugt. Smuk Moselriesling – især til prisen."

  • Type Halvtør hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2019
  • Wine name Ürziger Würzgarten Feinherb
  • Winery name Karl Erbes
  • Country Tyskland
  • Grape Riesling
  • Region Mosel

Kunder, der købte denne vare, købte også:

8 andre varer i samme kategori:

1 produkter er relateret til dette produkt