Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Gå til bestilling

Nyhedsbrev

Fragt
2016 Riesling Kalkmergel, Weingut Jülg, Pfalz, Tyskland Se fuld størrelse

2016 Riesling Kalkmergel, Weingut Jülg, Pfalz, Tyskland

92 point på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Røget, mineralsk duft, frisk med æble og citrus. Meget elegant, ren, sprød, fyldig med tør, mineralsk frugt og knivskarp syre."

5 stjerner i Magasinet Gastro
Rene Langdahl skriver: "Fuld af grape, obstler, diesel, og sten på sten, mundvandsdrivende syre, kalkstensrankhed, fremragende og utrolig rørende pris."

Ugens Vinhit på Vinexpressen.dk
Rolf Madsen skriver: "Vidunderlig duft af grønne æbler, citrus og en snert af ananas. Utrolig intens i munden med enorm koncentration, længde og en syre, der sprutter og spræller i munden. Det hele hænger sammen her, og så er prisen nærmest uhyggelig god."

De mange forskellige jordbundstyper i og omkring Vogeserne giver vidt forskellige vine. Denne vin er skabt af Riesling-druer der har vokset i en undergrund af Kalkmergel - det vi andre kalder limsten. Druerne til vinen blev høstet med Auslese-kvalitet, gæringen startede spontant og vinen har dernæste lagret 1/3 på træfade 2/3 på ståltank.

Det er godt skåret Riesling vi har fat i. Den er slank og spændstig som en tysker og med kompleksitet og salt mineralitet som en franskmand. Den minder ikke om hverken Rhinen eller Mosel. Den minder om en knastør, sprød moderne Alsace-vin. 

Fersken, tørret abrikos og let urtet karakter i næsen. Spændstig og mundvandsdrivende smag med citrus og pirrende krydderier fra fad. Lang dvælende nærmest salt mineralitet i eftersmagen.   

Restsukker 7,5 gr/ltr
Syre 8,0 gr/ltr
Alkohol 12,5%

0758701100

DKK 179,00 inkl. moms

VareFra (antal)Rabat pr. flaske
2016 Riesling Kalkmergel, Weingut Jülg, Pfalz, Tyskland3 -28%
  • Type Tør hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Wine name Riesling Kalkmergel
  • Winery name Weingut Jülg
  • Country Tyskland
  • Grape Riesling
  • Region Pfalz

Kunder, der købte denne vare, købte også:

7 andre varer i samme kategori: