2018 Grüner Veltliner "Wagram Terrassen", Josef Ehmoser Se fuld størrelse

2018 Grüner Veltliner "Wagram Terrassen", Josef Ehmoser

5 stjerner på Houlbergs blog:
Som sidst er vinen både fyldig, saftig og alligevel med den virkelig friske og mineralske syre … samtidig med, at den er venligsindet uden at blive helt dyb.

Klassisk østrigsk Grüner Veltliner. Druerne er hentet primært fra marker med en undergrund af Löss. Gæret og lagret på ståltank. Det er friskhed, renhed og frugt der er drivkraften i denne vin. Vinen dufter af passionsfrugt, fersken og har en let urtet ”dild-karakter”. Saftig og fyldig i munden, men saftigheden får hele vejen modspil af frisk syre og citrus-bid, som gør vinen til intet mindre end et scoop til prisen. Fantastisk balance. Grønt lidt urtet bid i eftersmagen, som vil gøre vinen til en fortræffelig ledsager til lette retter med fisk.

Alkohol: 12.0%
Syre: 6.2 g/l
Restsukker: 1.0 g/l


Flere detaljer

0751570100

DKK 119,00

Det skrev de om 2017:

5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"I næsen lidt kål, selleri og fennikel, æbler, tropiske frugter, citrus, god inderlighed, salt, mineraler og samtidig en vis volumen og fylde i aromaerne. Smagsmæssigt er det en saftig bandit, som dog alligevel har et godt, mineralsk bid med en smule peber, citrus og krydderier. Det er en frisk, livlig, saftig og elegant Grüner Veltliner, som til prisen er lidt af et fund. Man får både i pose og sæk … fyldig, saftig og alligevel med den virkelig friske og mineralske syre."

5 stjerner på Flaskehalsen.nu
"En vin, der spræller og spjætter, men som samtidig holder en let tone i det samlede udtryk."

5 stjerner på Vinavisen
"En dejlig, fint krydret og let cremet hvidvin - præscis alt det, man kan forvente af en østrigsk Grüner Veltliner. Den er delikat, men har også modhager til at hænge noget god mad på."

Det skrev de om årgang 2016:

95 point af Anders Grøndahl
"Jeg var ikke klar over, at Grüner Veltliner kunne være så udtryksfuld som i denne friske, klare, pirrende, rene drilagtige, charmerende og læskende vin. Den er fuld af spændende nuancer. Avleren Josef Ehmoser fører dermed Østrigs folkelige hvidvinsdrue Grüner Veltliner op til nye højder."

5 stjerner på Gastromand og titlen "Bedst til prisen"
"Sart næse, der dufter af fennikel og citrus. Så ved du, hvad du skal servere til. Meget mineralsk og saliverende (det betyder mundvandsfremkaldende) mund. Herlig saftig fætter. På grillen med nogle fladfisk, så kører bussen."

5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Duftmæssigt er her både fennikel, citrus, kål, hvidkålsrouletter, lidt selleri, grønne æbler, svagt tropisk islæt, blomsterstøv, sten, salt, grønne urter, peber og en virkelig dejlig inderlighed med en vis krop og fylde, men uden at blære sig og blive for oppustet. I munden er der en dejlig saftighed og cremethed. Det er en meget behagelig vin, som er fint afbalanceret, mineralsk og med en sindssyg lang eftersmag. Frugten er lidt fersken og derudover lidt peber, citrus samt tilstrækkelig med syre til at sikre en flot elegance."

5 stjerner på Vinavisen
"Dejlig hvidvin med en frisk druesmag, fin krydring, en lille sødme og mineralitet. En vin med personlighed - en af de bedre Veltlinere."

5 stjerner på Flaskehalsen
"Det er blødt og friskt på samme tid i en diskret of fint balanceret smag, der ikke er fyldig, men som ikke desto mindre er vedvarende og markant."

  • Type Tør hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2018
  • Wine name Von den Terrassen
  • Winery name Josef Ehmoser
  • Country Østrig
  • Grape Grüner Veltliner
  • Region Wagram

Kunder, der købte denne vare, købte også:

3 andre varer i samme kategori: