2015 Originale, Old Vine Grenache, JCs´ own, Barossa Valley, Australien Se fuld størrelse

2015 Originale, Old Vine Grenache, JCs´ own, Barossa Valley, Australien

93 point på The Wine Front
"Quite a wine. Dances around in its way. Smells of sweet earth, briar, coal, tobacco, black currants and ripe, dark plums. Palate is lighter than expected, licked with green herbs and peppery spice, squeaky and cool in texture. Slips around the palate well, dark fruits yet feels refreshing, shows spice, cola, herbs then firms up on fine, skinsy, sappy tannins. Lively and lots going on. Satisfying drink; hard not to love. Get in early" 

93 point i Din Vinguide
"Yderst saftig og kølig i stilen. Jordbær, røde kirsebær, krydderier og vaniljestrejf. Yderst spændende vin med mange lag og kompleksitet. Meget europæisk i stilen, med en lang krydret afslutning."

Jaysen Collins har produceret vinene fra Massena i over 15 år. Han er bestemt ikke blevet træt af at producere Massena, for hver årgang har sine egne udfordringer. Men han føler sig lidt fastlåst på en bestemt stil. Han er nødt til at producere det kunderne forventer. Derfor har han nu startet sit eget projekt op. En legeplads hvor han kan gøre hvad han har lyst til.

Til denne vin har Jaysen fundet en parcel med 150 år gamle Grenache stokke i bakkerne lidt uden for Angaston. Parcellen ligger i 350 meters højde og her blæser ofte en kølig brise. Dette, kombineret med en relativt kølig sommer i Barossa i 2015, hvor temperaturen sjældent var over 40 grader, har givet en ret enestående vin. Grenache kan ofte eksplodere i sukker omkring modning, og alkohol-procenter på 15-16% er ikke usædvanligt, men her på bakketoppen styres sukkeret flot på plads af vind og vejr, samt i 2015 en uhørt lav frugtsætning. De få druer der blev sat modnede hurtigt, og uden at eksplodere i sukker. Hvad alkohol angår er det en afdæmpet vin, men alligevel med kompleksitet og dybde. Vinen har gennemgået en kølig gæring med hele klaser. Stilke er altså gæret med. Gæret på naturgær og er dernæst lagret på 2-3 år gamle franske egtræsfade i 12 måneder og modnet på flaske i 6 måneder. Vinen er ikke blevet filtreret før aftapning.

Vinene er endt ud med at dufte af hybenblomster, hø, sødmefulde blommer og kirsebær, knust peber, tørret abrikos og rosmarin. Saftig og mundfyldende frugtsmag, med en nærmest sur-sød-agtig kirsebær i eftersmagen. Smuk, let og raffineret med fin syre og tannin, der får sluttet de sødmefulde indtryk af med et let urtet udtryk. En meget usædvanlig Grenache. Og en meget smuk Grenache. Jaysen kalder den sin Beaujolais Grand Cru. Den er ganske vist lettere end en traditionel Barossa Grenache, men Beaujolais er det ikke. Vi er nærmere i det sydlige Rhône. En vin til grillet svinekød eller kalv.

Vinen kan virke lidt lukket til at starte med, men hæld den en tur på karaffel, så åbner den op og bliver vanvids smuk.

1404 flasker produceret.

Alkohol: 12,5% 

0757541300

DKK 449,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2015
  • Wine name Originale
  • Winery name JC´s Own
  • Country Australien
  • Grape Grenache
  • Region Barossa Valley
4 andre varer i samme kategori: