2016 JC´s Own Stonewell Shiraz, Barossa Valley, Australien Se fuld størrelse

2016 JC´s Own Stonewell Shiraz, Barossa Valley, Australien

94 point på The Winefront
"Lush kind of shiraz, hearty, slippery, creamy, dense and dark. All brooding berries and supple, sweet spice with plush tannins and a seemingly never-ending roll of flavour. Though generous, everything is neatly tucked in, captured in a balloon of readily identifiable ‘essence of Barossa shiraz’. The great thing is the wine feels relatively unadorned, assertive in fruit character all the nuance found within. Ample, done well, with balance, and personality, and some freshness. Ideal."

93 point i VinGuiden
"Nærmest likøragtig næse med veldefinerede toner mørke kirsebær og brombær, violer og salvie. Flot anslag med overraskende luftighed, elegant struktur"

93 point på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Tæt duft mættet med mørke, modne bær, mørk chokolade, lakrids, fine nuancer fra fad. Meget fyldig smag, stor frugt der dækker over tanninen, lang, cremet eftersmag mættet med moden frugt. Rigtig Barossavin i den mere elegante stil. "

Druerne til denne vildbasse er hentet i Stonewell området i Barossa.  Jaysen har ikke brugt så meget tid på at analysere for sukker eller syre inden høst, han har smagt efter bitterstoffer i skind og kerner, for det er skind og kerner der er hovedrolleindehavere her.

Klaserne er blevet afstilket og druerne dumpet i et åbent gæringskar. Gæringen er startet naturligt og har varet cirka 6 uger. En del af gæringen foregik i karret, men inden gæringen var afsluttet blev den overført til træfade. Den vin der kunne løbe fra gæringskarret af sig selv "free run" blev fyldt på gamle egetræsfade. Den vin der kom ud af at presse skallerne blev overført til nye franske egetræsfade med medium toast. Sidstnævnte er vinens rygrad, den tanninholdige og krydrede basis-vin. Efter 19 måneders modning på træfadene er den færdige vin sat sammen - "free run" vinen er brugt i det omfang det var nødvendigt at blødgøre "basis-vinen" og overført til tank for at bundfælde. Vinen er tappet uden filtrering.

2016 er mere tæmmet end 2015. Vildbassen er knap så vild. Til gengæld så er balancen bedre, vinen mere sammenhængende og drikkeklar. Den er stadig sort som tjære, har samme karakter af mørke solbær, chokolade, sød lakrids og marcipan. Smagen er domineret af solbær og bålrøg. Har flot frisk sødme og behageligt bid. Flot, afbalanceret Barossa Shiraz. Især flot, fordi årgangen har produceret mange virkeligt tunge og sødmefulde vine, men her er friskheden i højsædet, og endda 1% lavere alkohol end i 2015.

Samlet produktion: 1014 flasker

Alkohol: 14,5%

0757543400

DKK 549,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Wine name Stonewell Shiraz
  • Winery name JC´s Own
  • Country Australien
  • Grape Syrah/Shiraz
  • Region Barossa Valley

Kunder, der købte denne vare, købte også:

4 andre varer i samme kategori: