Fragt

Ost

Der er 18 varer.

VIN TIL OSTEBORDET

Vin og ost er en fantastisk kombination, og kan få en hver mæt gæst til at føle, at de lige har plads til lidt mere...

Sådan laver du et lækkert ostebord:
Find et stort spækbræt, granitplade eller lagkagefad frem
Køb 5-8 gode oste. Tag udgangspunkt i forskellig smag, farve og konsistens. Nogle hårde oste, som fx vesterhavsost eller prima donna, nogle bløde cremede flødeoste og/eller gedeoste, nogle skimmeloste -fx blå kornblomst eller gorgonzola.
Beregn 200 gr. ost/gæst, hvis det er til hovedret.
Skær dine oste ud i forskellige "vinkler" og læg dem op på dit fad med god mellemrum imellem.
Find små fine skåle frem, og fyld dem med oliven, nødder, syltet frugt fx kvæde, pesto, løgkompot - og stil dem mellem ostene.
Fyld "huller" i fadet op med frugt som fx vindruer, blommer, figner, passionsfrugter osv.
Skriv ostens navn på små flag og stik dem i osten
Server med et udvalg af kiks og rugbrødschips.

Husk at tage ostene ud af køleskabet 30 minutter før de skal spises - så kommer smagen bedre frem.

De fleste vælger rødvin eller portvin til deres ostebord, og det er en god ide.
Men serverer du rødkit- eller skimmeloste må du ikke undervurdere en sød hvidvin, som er fremragende til at forbinde det sure med det søde, kontra det salte og det fede.
Vi anbefaler nedenstående vine, som vil klæde et hvert ostebord.