Frankland Estate

Frankland Estate

Frankland Estate blev grundlagt af Barrie Smith og Judi Cullam i 1988, og det var ingen tilfældig beslutning. Der var indikationer af, at deres gård lå på en plet, som var ganske velegnet til vinproduktion. Vingården ligger ved Frankland River i Great Southern distriktet i Western Australia. Det milde klima, giver en anden type vin end man er vant til fra Australien. Rigtig koldt er her jo ikke. Men det er uden sidestykke den køligste og vådeste vindyrknings-region på det australske kontinent.

 Der var allerede vinavlere ved Frankland River, og de havde stort held med at dyrke Riesling. Men også Shiraz og Cabernet Sauvignon har vist sig at arte sig i det milde klima. ”The Isolation Ridge” vineyard omkranser vingården og blev grundlagt i 1988, og er tilplantet siden, så den i dag udgør i alt 30 hektar. Vinmarken ligger på en højderyg bestående af malm, overfladejorden er gruset, på en undergrund af ler – her kunne i princippet ikke dyrkes meget andet end vin. Druerne til Rocky Gully-vinene og enkeltmarks-Riesling-vinen "Netley Road" opkøbes af andre vinbønder i Frankland River.

Der er 1 produkt.

Viser 1-1 af 1 element(er)

Aktive filtre

2018 Chicken Shit Chardonnay, Frankland Estate

2021 Chicken Shit...

Årgang: 2021
Slot: Frankland Estate
6 stjerner i Den Korte Avis: "Vingården dyrker sine marker efter økologiske principper, og her spiller gårdens perlehøns en betydelig rolle. De leverer den eneste gødning – chicken shit – til de Chardonnay-druer, som den aktuelle vin er lavet af. Vinen lagres på brugte fade i 11 måneder, og den beskedne mængde garvesyre giver det færdige produkt en lækker cremet smag af frugt" Frankland Estate dyrker deres marker efter økologiske principper og vingårdens perlehøns spiller en ikke uvæsentlig rolle i den sammenhæng. De spiser utøj og ukrudt, og laver det om til gødning til gavn for vinplanterne. Så smart er naturen indrettet. Tingene passer faktisk sammen hvis vi lader dem passe sig selv - det kaldes øko-system. Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på Frankland Estate. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik. Vinen kommer fra yngre stokke på firmaets Isolation Ridge Vineyard. Vinen fadgæres og hviler på fadet i 11 måneder inden den klargøres til aftapning. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet. Alkohol: 13%
Pris 149 kr.