2018 Chicken Shit Chardonnay, Frankland Estate Se fuld størrelse

2018 Chicken Shit Chardonnay, Frankland Estate

5 stjerner i Vinavisen:
En meget lækker - og økologisk - hvidvin, der fremtræder med en blød og delikat smag af druen Chardonnay. Vinens navn er umiddelbart lidt mystisk: Chiken Shit - Kyllingelort. Men det hentyder til, at vinstokkene kun er blevet gødet med "shit" fra perlehøns. Flasken har skruelåg.

4,5 stjerner på Houlbergs Vinblog
Smagen er egentlig meget blid, stille … lidt cremet, men bestemt ikke fed på nogen måder. Det er en virkelig smagfuld vin med fersken, melon, nogle røgede elementer, svag sødme og rank syre.

4 stjerner Winelab.dk
Duft af gule blommer og lidt våd sten. Kompleks og elegant. I smagen er der friske gule æbler, ferskner og honningmelon med lidt bagvedliggende modenhed. Frisk og afdæmpet syre og en diskret gul frugt med et diskret fadaftryk. Fin og ukompliceret Chardonnay

Frankland Estate dyrker deres marker efter økologiske principper og vingårdens perlehøns spiller en ikke uvæsentlig rolle i den sammenhæng. De spiser utøj og ukrudt, og laver det om til gødning til gavn for vinplanterne. Så smart er naturen indrettet. Tingene passer faktisk sammen hvis vi lader dem passe sig selv - det kaldes øko-system.

Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på Frankland Estate. Små flittige, lidt nervøse - grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik.

Vinen kommer fra yngre stokke på firmaets Isolation Ridge Vineyard. Vinen fadgæres og hviler på fadet i 11 måneder inden den klargøres til aftapning. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet.

Alkohol: 13%

0757598100

DKK 111,75

Nedsat pris!

-25%

DKK 149,00

  • Type Tør hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2018
  • Wine name Chicken Shit Chardonnay
  • Winery name Frankland Estate
  • Country Australien
  • Grape Chardonnay
  • Region Frankland River

Kunder, der købte denne vare, købte også:

13 andre varer i samme kategori: