2017 Le Palajo, Limoux, Domaine de la Metairie d´Alon, Frankrig Se fuld størrelse

2017 Le Palajo, Limoux, Domaine de la Metairie d´Alon, Frankrig

93 point på Vinbladet.dk
Peter Winding skriver: "Stor, kompleks, mineralsk duft, meget elegant duft, kalkholdig, fersken, abrikos, hvide blomster, fine nuancer fra fad. Meget fyldig, cremet, mættet med frugt, elegant, lang, lang cremet eftersmag med fin syre."

5½ stjerner på Houlbergs Vinblog
"Røget, olieret, blomstret fedme … Chardonnay, here we come. Frugten er en kende tropisk, fersken, appelsin og ananas, og man fornemmer også pænt med træ med en let vanilje. Der er også noget kalk eller kridt, mineraler og noget fint, sart over vinen. I munden er vinen også ganske delikat og sådan en smule forfinet på en eller anden måde. Det er ikke en hvid danser, som praler, men som elegant - blødt - cremet - fint - sart - snurrer rundt i dansen med en gennemgående syre … lidt moden i udtrykket og klart med burgundiske referencer."

Chardonnay fra Limoux skal ved lov, gæres på egetræ for at bære betegnelsen AOC Limoux. Det gør naturligvis, at en Chardonnay fra Limoux altid vil have fad-præg, men lad det være sagt med det samme. Fadpræget er flot styret i denne udgave og bliver aldrig for meget.

Druerne til vinen er dyrket på marken Le Palajo i 280 meters højde. Jordbunden er her sandet og kalkholdig og fortræffelig til netop Chardonnay. Marken er direkte sydvendt. Drueklaserne er kølet ned og dernæst presset hele. Denne teknik er kendt fra Champagne og anvendes for at undgå for lang skindkontakt og for mange bitterstoffer i den most, der sendes til gæring. Mosten er gæret på naturgær i egetræ hvoraf 50% var nye og 50% 1-3 år gamle . Efter endt gæring har vinen hvilet på gærresterne i 8 måneder. 20% af vinen har gennemgået malolaktisk gæring.

Vinen smager fantastisk. Her er fenikel, fersken og pocorn i næsen. Cremet fylde i munden, men samtidig med flot syre, der er så præcist afstemt, at vinen fremstår frisk, rank og pirrende. Masser af urter og pirrende mineralitet i eftersmagen. Hvis det smager af Bourgogne, så er det stor Bourgogne! Det er en af den slags hvidvine man godt må hælde på karaffel. De mange smagsindtryk forener sig flot, når vinen får lidt luft.

Alkohol: 14%

  • 2011

DKK 269,00

  • Type Tør hvidvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2017
  • Wine name Le Palajo, Limoux
  • Winery name Domaine de la Metairie d´Alon
  • Country Frankrig
  • Grape Chardonnay
  • Region Limoux

Kunder, der købte denne vare, købte også:

5 andre varer i samme kategori:

0 produkter er relateret til dette produkt