Fragt
2016 Côtes du Rhône, Château Malijay Se fuld størrelse

2016 Côtes du Rhône, Château Malijay

5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Herlig flæsket i aromaen… oss' med mælkede elementer, mejeri, urter, lakridskonfekt, mørk og gæret frugt, brombær og masser af enebær, blæk samt sødme. Det er råt og rustikt med masser af Rhône kvaliteter. Og som 2015'eren, så giv den endelig godt med luft og server hellere vinen et par grader for koldt til at starte med. Smagen har en vis kølighed og saftighed over sig, virkelig godt med saftig frugtsyre… måske endda mere end 2015'eren. Det er en kødfuld, rå vin med masser af urter, peber, chokolade, blommer samt et tannisk, jernholdig bid med bitterhed i eftersmagen."

5 stjerner på Vinavisen.dk
"En kraftig og intens rødvin på 50% Grenache, 45% Syrah og 5% Mourvèdre. Krydderierne spiller førsteviolin i både duft og smag - rosmarin, timian, anis, eukalyptus ... Smagen slutter med et lille tanninbid. Nyd vinen til krydrede kødretter."

6 stjerner på Flaskehalsen.nu
Morten Wamsler skriver: "Denne her vin fungerer forrygende, og den er et klart eksempel på en fuldstændig usnobbet og let tilgængelig vin, der stadig rummer kvaliteterne til at imponere og skabe glæde."

Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt.

Druesammensætningen i hendes Côtes du Rhône er 50% Grenache, 45% Syrah og 5% Mourvedre. Vinen har gennemgået en kølig gæring samt efterfølgende macerering, hvor den færdige vin har fået lov at trække farve og aroma på skindet. Dernæst har vinen hvilet 6 måneder på tanke af rustfrit stål.

Mørkere, dybere og mere kompleks end 2015 årgangen. Vinen dufter af brombær, blomme, og lavendel. Flot bærsødme i smagen, men stadig frisk syrlighed. Super intensitet. Eftersmag med varme krydderier og tørt fast peberbid. En perfekt vin til retter med kalv- eller svinekød.

Alkohol: 14,5%

0755505400

DKK 119,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Wine name Cotes du Rhone
  • Winery name Château Malijay
  • Country Frankrig
  • Region Côtes du Rhône

Kunder, der købte denne vare, købte også:

12 andre varer i samme kategori: