2016 Opus de Malijay, Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu, Château Malijay Se fuld størrelse

2016 Opus de Malijay, Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu, Château Malijay

GULD PÅ CONCOURS VIGNERONS INDEPENDENTS

5 stjerner på Flaskehalsen.nu
"En vin, der sagtens kan tåle det danske vinterkøkken – og for den sags skyld en ordentlig omgang julemenu af den svulstige. For der er både sødme og fylde fra frugterne, men i den grad også modspil fra både urter, syre, krydderier og mørke noter. En rigtig fin vin, der både er indbydende og charmerende."

5 stjerner på Aathus Update
"Moden bærfrugt, urter og julekrydderier i duften. Den har godt med tannin og syre til at holde balancen. I smagen er den domineret af stevnskirsebær, men der er også andre bær, urter og krydrede indslag. Alkoholen er godt integreret og afslutningen frugt-rig. Køb 3 – så er prisen rigtigt go’!"

5 stjerner på Vinavisen.dk
"Vellavet rødvin - faktisk en meget flot og lækker rødvin - på druerne Syrah (80%) og Grenache (20%). Her har vi fat i noget rigtig, rigtig godt! I smagen mørke bær og et strejf af chokolade."

Slottet Malijay ligger i byen Jonquières nær byen Orange, ikke langt fra Vacqueyras og Gigondas. Det er en ung kvinde der står bag vinproduktionen på stedet. En dygtig ung kvinde. Hun forstår at forene terroir og delikat sødmefuld frugt.
Druesammensætningen i denne Côtes du Rhône Villages fra kommunen Plan de Dieu er 50% Syrah og 50% Grenache fra 80 år gamle stokke. Druerne kommer fra en speciel meget stenet parcel, der får den til at ligne en mark der burde ligge i Chateauneuf-du-Pape. Vinen har gennemgået en kølig gæring samt efterfølgende macerering, hvor den færdige vin har fået lov at trække farve og aroma på skindet. Efter endt gæring har vinen tilbragt 12 måneder på franske egetræsfade. Resultatet er blevet en vin, der rent faktisk også smager som en Châteauneuf-du-Pape.

Syrah virker mere dominerende i denne årgang 2015 end i 2014. Det er mere mørke noter der dominerer i duften. Mørke blommer, mirabelle og sød lakrids. Til gengæld er alkoholen røget i vejret, hvilket burde betyde højere andel Grenache. Men blandingsforholdet skulle altså være det samme i de to årgange. Smagen er delikat og saftig igen med mørke bær og pirrende krydderier. Vi var på halen over årgang 2014, men denne tager lige en halv stjerne mere. Super saftigt, super potent, og helt vildt fantastisk vin til juleanden.

Alkohol: 15%

0755506400

DKK 149,00

  • Type Rødvin
  • Volume 75 cl
  • Vintage 2016
  • Winery name Château Malijay
  • Country Frankrig
  • Grape Syrah og Grenache
  • Region Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu

Kunder, der købte denne vare, købte også:

11 andre varer i samme kategori: